Scapa de parul nedorit

Scapa de parul nedorit

Femeile au o dorinta particulara pentru a scapa de parul nedorit de pe corpul lor pentru a arata frumos. Pentru indepartarea parului, ele adopta multe tehnici precum epilatul cu lama, cu ceara, cu laserul, dars unt si multe mituri legate de acest lucru.

De departe, epilatul cu ceara poate fi definit ca cel mai bun lucru pentru a scapa de par. De vreme ce ceara indeparteaza parul de la radacina, este metoda preferata a femeilor. Totusi, se crede pe buna dreptate ca procesul e dureros. Dar se mai crede si ca parul creste gros, pielea se intareste, raman pete pe piele – care sunt mituri.

Adevarat este ca ceara indeparteaza parul din radacina, parul creste mult mai subtire si de fapt, exista o reducere a cresterii parului dupa depilat. Daca pielea se intareste, poate fi din cauza ca nu ai grija de piele. Durerea este relativa, unele simt durere, altele o catalogheaza o metoda mai putin dureroasa.

Alternativa este epilatul cu lama, ceea ce e de departe cea mai usoara metoda, dar rezultatele sunt proaste: cresc firele in piele, pielea se inchide la culoare, creste parul rapid. Doar pielea uscata poate fi rasa, in loc de crema de ras, folosesti sapunul.

Adevarul este ca rasul cu lama trebuie facuta in directia potrivita pentru ca firele sub piele sa nu apara, folosind un gel de ras, iar pielea trebuie masata dupa epilare.

Epilatul cu lama nu lasa pielea inchisa la culoare. Trebuie sa te razi pe pielea uda, iar sapunul usca pielea, de aceea nu e ideal pentru ras. Foloseste lame usoare pentru epilat.

Alta metoda de epilat e laserul, despre care oamenii cred ca e periculos. Desi este o cale aproape permanenta de a scapa de par, nu este dureroasa, dar costa. Poate fi facuta pe orice tip de piele, mai ales pe pielea alba.

Leave a Reply