Scapă de acneea de pe spate cu cele mai simple remedii din bucătărie

Scapă de acneea de pe spate cu cele mai simple remedii din bucătărie

Acneea este o problemă iritantă și dureroasă a pielii. Cu toate acestea, problema poate fi mult mai rea dacă suferiți de acnee pe spate. Acneea pe spate poate face dificil să dormi și să încetinești procesul de vindecare. În plus, deoarece nu puteți vedea cu ușurință acneea, nu puteți analiza severitatea afecțiunii.

La fel ca acneea de pe față, acneea din spate este cauzată de bacterii și excesul de sebum din porii pielii. Acneea se poate dezvolta și pe piept, umeri, brațe, picioare și fese.

Folosind produse cum ar fi lotiune de corp, ulei de masaj sau de protecție solară care înfundă porii pot duce, de asemenea, la acnee și coșuri. Alți factori de risc includ frecarea de la îmbrăcăminte strânsă, o dietă nesănătoasă, stresul, modificări hormonale în organism și îngrijire necorespunzătoare a pielii, pentru a numi câteva.

Deși dureros și dificil de a avea grijă de, puteți trata în mod eficient înapoi acneea cu multe remedii simple acasă.

Oțetul de cidru de mere este unul dintre cele mai bune tratamente naturale pentru toate tipurile de acnee, inclusiv pe spate. Inhibă inflamația și creșterea bacteriană responsabilă de erupțiile cutanate, datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antibacteriene. În plus, ajută la echilibrarea nivelului de pH al pielii, care este important pentru a vă menține pielea liberă de orice fel de problemă.

Un alt remediu excelent pentru acnee spate este uleiul de arbore de ceai. Acest ulei esential este incarcat cu proprietati antiseptice si antiinflamatoare naturale care ajuta la tratarea acneei. Atunci când este folosit local, uleiul pătrunde cu ușurință în piele și ajută uscarea rapidă a acneei. Reduce de asemenea roșeața și inflamația. Un studiu publicat în 2007 în Jurnalul indian de Dermatologie, Venereologie și Leprologie a constatat că 5% uleiul de arbore de ceai actual este un tratament eficient pentru acneea ușoară până la moderată.

Mierea păstrează zona afectată de acnee hidratată și calmă. Fiind un antibiotic natural și un agent antibacterian, poate reduce simptomele acneei și poate preveni infecția. Un studiu publicat în anul 2011 în Asia Pacific Journal of Tropical Biomedicine notează că mierea de calitate medicală are potențialul de a fi un tratament pentru infecțiile topice cauzate de bacteriile rezistente la antibiotice și antibiotice.

Pentru a scăpa de acneea enervantă de pe spate, încercați aloe vera. Acest gel natural poate ajuta la distrugerea bacteriilor care cauzează acnee, reduce inflamația și promovează vindecarea. Un studiu din 2008 publicat în Jurnalul indian de dermatologie evidențiază proprietățile medicinale ale aloe vera, cum ar fi antiinflamatorii, antibacterieni, antiseptici și antimicrobieni. Acest studiu, de asemenea, spune că aloe vera are un efect anti-acnee.

Un studiu publicat în 2014 în Journal of Dermatological Treatment concluzionează că aloe vera este foarte eficientă pentru tratamentul acne vulgaris ușoară până la moderată.

Roșii. Roșiile conțin acid salicilic, care este eficient la tratarea acneei. De fapt, ajută la uscarea rapidă a acneei. În plus, natura sa antiinflamatoare ajută la reducerea durerii și a inflamației asociate frecvent cu acneea.