Sarutul

Sarutul

Sarutul uman isi are originea in comportamentul de alaptare a puiului, in care micutul simte nevoia de hrana (lapte), mama, care reprezinta protectie, ceea ce inseamna pentru pui “afectiune”.

Hormonii sarutului

In clipele suptului si sarutului sanului mamei se prefigureaza acele conexiuni nervoase din creier ce au ca efect declansarea hormonilor placerii odata cu satisfacerea unei necesitati precum iubirea materna. Aceste conexiuni evolueaza odata cu cresterea organismului, astfel incat la adolescenta sarutul sa poata declansa hormonii specifici ai sarutului, prezenti chiar si in saliva sub forma de cortizoli. Altfel spus, sarutul sanului mamei din perioada sugarului se poate transforma in sarutul iubirii dupa depasirea pubertatii, efectele hormonale fiind aceleasi: descarcarea de hormoni cu efect stupefiant, de inducere a starii de bine,antrenand descarcarea de serotonine, dopamine dip d, endorfine si corticosteroizi. In clipele asocierii constiente a oferirii sarutului si a primirii acestuia, adolescentul sau adultul resimte conditia de sugar, iar sistemul sau nervos declanseaza inducerea starii de relaxare, de “bine”.

Sarutul cel mai intim

Isi are originea ca sarutul normal in comportamentul de supt al puiului de mamifer. Sarutul foarte intim (sexul oral) este considerat de sexologia moderna o varianta a actului sexual. Sarutul intim feminin, sarutul masculinitatii necesita o dorinta erotica pentru actul sexual, dusa pana la extrem. “Sarutul” trebuie sa inceapa prin simple atingeri cat mai firave a “zonei roz masculine” pentru cresterea tensiunii erogene. Trecerea catre atingerea cu varful limbii trebuie facuta treptat, prin atingeri scurte, dar puternice, ale limbii pe “masculinitate”. Varful limbii trebuie sa cuprinda, prin alunecare, toate contururile masculine, alternand haotic finetea cu presarea salbatica. In urmatoarea faza buzele trebuie sa cuprinda direct varful “masculinitatii” alintat usor,ritmic, presional cu limba. Faza urmatoare trebuie lasata in voia placerii instinctive feminine, fara sa se respecte nicio regula.

Sarutul pe corp

Regula de baza este ca initierea si derularea sarutului sa nu fie coordonate de constient, ci doar de anumite legitati ce trebuie respectate, la modul cel mai general.

Leave a Reply