Retete

Retete

aSalata de fructe in cupe de pepene galben

Ingrediente: 2 mere, 2 pere, 1/2 kg prune, 1 cescuta rom(sau lichior), 250g frisca batuta, 2 pepeni galbeni

Preparare: se curata si se taie fructele in cuburi mici. Se presara cu zahar,se stropesc cu rom si se lasa la rece timp de o ora.
Pepenii se taie in jumatate,li se scot samburii si se pun si pepenii la rece. Jumatatile pe pepene se umplu cu fructele amestecate cu frisca.

Bonus :

Cartofi de ciocolata 
 Ingrediente: 100g cartofi fierti, 30g unt, 1 galbenus, 40g nuca, 5g cacao, esenta de migdale, 2-3 tablete zaharina

Preparare: Dai cartofii de doua ori prin masina de tocat,apoi ii amesteci cu untul, galbenusul, nucile macinate, cateva picaturi de esenta de migdale si zaharina dizolvata in 1/2 linguriti de apa calda. Amesteci compozitia foarte bine, apoi o dai la rece. A doua zi, faci bile, le tavalesti prin cacao, le asezi pe un platou si le dai la rece.

Leave a Reply