Renunta la obiceiurile rele

Renunta la obiceiurile rele

Treci nevazuta atunci cand iti rozi unghiile sau te joci excesiv cu parul? Nu trebuie sa-ti pese ce zic altii, dar trebuie sa stii ca multe dintre aceste obiceiuri pot dauna, si nu doar imaginii.
Hair-game

Ca si rosul unghiilor, rasucirea sau trasul de par, in momentele in care esti stresata sau nervoasa, duce la ingrasarea parului si poate provoca pierderea firelor sale sau chelirea. Studiile au aratat ca, in timp, acest obicei se poate transforma intr-o boala numita tricotilomanie, reprezentata de dorinta obsesiva a-ti smulge parul. In cazul celui ondulat, varfurile se vor inspica mult mai usor, iar in cazul parului vopsit, nuanta isi va pierde din stralucire.

Frumoasa si in somn
Adormi fara a te demachia? Este unul dintre cele mai nocive obiceiuri. Rezultatele pot fi grave: iritatii accentuate in zona ochilor si a obrajilor, genele raman incarcate cu rimel, pot cadea la prima spalare, dar cel mai grav ramane faptul ca pielea nu respira din cauza fonsului de ten, a blush-ului, fardurilor sau pudrei. Regenerarea celulara nu se mai produce din lipsa de oxigen. Transpiratia din timpul noptii poate provoca aparitia cosurilor, deoarece acestea incurajeaza bacteriile.

Te “joci” cu mascara
De obicei, avem senzatia ca invartind peria in interiorul tubului de mascara vom lua mai mult produs. Ne inselam! Gura tubului este construita in asa fel, incat va doza de fiecare aceeasi cantitate de produs. Si mai important este faptul ca aceste miscari introduc aer in tub si reduc perioada de garantie a mascarei. Praful incarca produsul si il face greu de aplicat si de uniformizat pe gene.

Radacina poarta vina
Daca parul a inceput sa creasca, dar tu vrei sa te vopsesti cu aceeasi nuanta, aplic-o doar la radacina. Noul strat de culoare iti poate inchide zona revopsita, mai ales daca este vorba de nuantele puternice. Foloseste o pensula speciala pentru aplicare si dozeaza vopseaua doar in zonele unde ti-a crescut parul. Daca vrei sa schimbi nuanta, asigura-te ca nu ai nevoie de decolorare.

Newer Post

Leave a Reply