Remedii pentru vergeturi

Remedii pentru vergeturi

Vergeturile sunt cicatricile si tesuturile care apar cand pielea este intinsa prea tare. Acest fenomen apare cel mai adesea odata cu sarcina, cu ridicari de greutati si cu pierderea in greutate extrema. Semnele de vergeturi apar de obiceiĀ  ca linii rosii, iar in timpul lunilor urmatoare, isi pierd din culoare, devin fade.

Adesea, ele se gasesc pe abdomen, sani, fund, picioare si brate. Desi vergeturile nu pot fi evitate, poti sa iti iei adio de la ele. Daca esti satula de vergeturi, poti alege unele remedii naturale sau proceduri cosmetice. Iata cateva remedii.

Intelege ca, la fel ca orice cicatrice, timpul le va mai tempera in timp, daca ai rabdare. Exfolierea zilnica cu o lufa poate reduce vizibilitatea vergeturilor. Sunt multe creme si lotiuni pentru vergeturi care estompeaza cicatricile. Aceste creme contin unt de cocos, ulei de trandafiri, unt de shea, care sunt foarte bune pentru cicatricile acestea. Bronzul poate diminua sau elimina vergeturile minore, dupa o vara intreaga. Baile si masarea zonei cu probleme, in mod regulat, creste circulatia si deci scade aspectul vergeturilor. Vitaminele A, C, E sunt bune pentru reducerea si prevenirea vergeturilor.

Aceste remedii naturale sunt foarte bune pentru oamenii din intreaga lume. Daca totusi cauti o procedura cosmetica sau medicala pentru a scapa de vergeturi, iata o lista asupra careia sa meditezi.

Microdermabraziunea este o procedura cosmetica foarte des folosita in spa-uri, unde stratul de deasupra pielii este complet indepartat prin modalitati chimice si mecanice.

Endermologia este o tehnica unde anumite ustensile maseaza zona si creeaza o circulatie mai buna ce elimina si toxinele.

Terapia prin laser este cea mai putin comuna si reduce vizibilitatea liniilor vergeturilor, daca este facuta corect.

Desi aceste tehnici te pot scapa de vergeturi, sunt costisitoare si cer o perioada de vindecare dupa. Indiferent de ce metoda alegi, este important sa stii cum se pot trata corect.

Leave a Reply