Protejarea unghiilor

Protejarea unghiilor

Mainile si unghiile dezvaluie varsta reala si uneori si starea de sanatate. De aceea, ingrijirea lor atenta si corecta trebuie sa devina o obisnuinta pentru orice femeie.

Unghiile, ca si mainile, trebuie atent ingrijite. Se recomanda sa fie taiate intr-o forma frumoasa, pilite si curatate saptamanal de cuticule. Unghiile friabile indica o lipsa de calciu si magneziu, iar o cura de vitamine si o alimentatie adecvata este benefica. Dupa folosirea detergentilor care ataca unghiile, se recomanda bai cu ulei caldut.

Manichiura trebuie facuta cu grija. Mainile se tin mai intai in apa calda, sapunite, apoi se imping cuticulele in interior cu un betisor de bambus sau cu un betisor subtire cu vata in capat; se aplica un strat de lac cu rol de protectie, iar apoi lacul colorat in nuanta dorita. Dizolvantul de unghii nu trebuie sa contina acetona, pentru ca aceasta ataca unghia ducand in timp la deterioararea ei. Dupa ce ati curatat unghiile de lac lasati-le cel putin o zi libere, si apoi aplicati din nou.

Unghiile cu crapaturi pot fi tratate prin frecarea cu solutie uleioasa de vitamina A sau prin bai caldute in apa in care au fost fierte tarate de grau, unde se tin 10 – 15 minute.

Unghiile fragile si casante devin mai sanatoase daca sunt introduse o data la doua zile in ulei cald sau daca, de doua ori pe saptamana, li se aplica o baie de ulei caldut in care au fost adaugate doua lingurite de zeama de lamaie. La fel de eficient este si sucul de castraveti, folosit cat mai des pe unghii. Pentru a opri cresterea cuticulelor, puteti sa frecati din cand in cand baza unghiei cu un tampon imbibat in zeama de lamaie sau de doua ori pe saptamana, timp de o jumatate de ora sa le faceti o baie in apa fierbinte cu sare de bucatarie (100 g de sare la 1 litru de apa). Pentru un luciu natural al unghiilor, folositi pudra de orez cu care frecati unghiile.

Leave a Reply