Probleme cu pielea? Iată 5 remedii ieftine pe care le puteți folosi!

Probleme cu pielea? Iată 5 remedii ieftine pe care le puteți folosi!

Fie că ești bărbat sau femeie, nimănui nu îi place pielea aspra, neuniformă sau obosită. Plus, probleme cum ar fi acnee, pete, riduri, și pori, de asemenea, tind să estompeze frumusețea ta.

Deși există numeroase produse de îngrijire a pielii pe piață, care promit să vă ofere pielea netedă și impecabilă, acestea pot fi costisitoare, iar unele chiar au ingrediente dure care vă pot deteriora pielea.

Din fericire, pielea ta poate deveni netedă și clară cu ajutorul unor ingrediente naturale disponibile imediat.

Iată primele 5 modalități de a obține o piele netedă.

1. Apă

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru pielea netedă și strălucitoare este să beți multă apă. Scopul dvs. ar trebui să fie de a bea 8 – 10 pahare de apă pe zi. Apa ajută organismul să elimine toxinele. Cu toate acestea, evitați băuturile zaharoase, alcoolul și băuturile carbogazoase.

De asemenea, încercați să consumați fructe și legume cu un conținut ridicat de apă. Spălarea feței dvs. cel puțin de două ori pe zi cu apă va contribui, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății și aspectului pielii.

2. Sucul de lămâie

Sucul de lămâie poate fi folosit pentru a vă curăța pielea, pentru a ușura petele și cicatricile.

Acest fruct bogat în citrice conține enzime de curățare care elimină celulele moarte ale pielii, lăsând pielea mai fină și mai curată. Cu proprietățile sale astringente excelente, lamaia este un mare remediu de curățare pentru persoanele care au pielea grasă.

Pentru a ușura petele întunecate și semnele de acnee, puteți folosi suc proaspăt de lămâie și aplicați-l pe toată fața și gât. Lăsați-l timp de 10 minute și apoi clătiți-l cu apă călduță. Puteți face acest lucru zilnic sau de mai multe ori pe săptămână.
Pentru pielea moale, netedă, amestecați sucul de lamaie de la o jumătate de lămâie și un albus de ou. Aplică-l pe față. Lăsați-l timp de 10 minute și apoi clătiți cu apă caldă. Repetați o dată sau de două ori pe săptămână.

3. Roșii

Roșia proaspătă este un excelent toner natural pentru piele. Acesta poate, de asemenea, ajuta la tratarea cosurilor și petelor.

Pentru a vă face pielea moale și netedă, curățați niște roșii proaspete într-un mixer sau mașină de măcinat. Aplicați pasta de tomate pe fața dumneavoastră. Lăsați-l timp de 10 minute și apoi spălați-l cu apă. Utilizarea zilnică vă poate ajuta să micsorați porii și să vă dați pielea mai lină și mai strălucitoare.
Puteți folosi și pasta de tomate pentru a vindeca cosuri. Aplicați-l în zona afectată și lăsați-o timp de o oră, apoi clătiți-o.

4. Miere

Mierea este un alt ingredient natural pe care îl puteți folosi pentru a obține pielea netedă.

Aplicați miere pe fața și gât, lăsați-o timp de aproximativ 10 minute și apoi clătiți-o cu apă rece. Acest remediu simplu vă va face pielea moale și netedă.

5. Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antibacteriene care ajută la combaterea bacteriilor cauzatoare de acnee. Este, de asemenea, bun pentru reducerea cicatricilor și a petelor.

Unii oameni pot fi alergici la ulei, deci este foarte recomandat să încercați mai întâi pe zona interioară a încheieturii mâinii înainte de a-l aplica pe față.