E haios, nu te lasa la greu si te umple de buna dispozitie. Animalutul care te asteapta acasa cu nerabdare, in fiecare seara, este sursa unor beneficii care nu pot fi neglijate. Tot mai mult animalele de companie devin veritabili membri ai familiei.
Prieteni de incredere. Cum? Un animal inlocuieste cu succes prezenta unui prieten. Britanicii, care se numara printre cei mai mari iubitori ai pisicilor, spun ca simpatica felina este cel mai bun prieten pe care l-ar putea avea: e fidela, linistitoare si mereu pusa pe sotii.
Stiai ca? societatea britanica de protectie a pisicilor a realizat un studiu pe 600 de persoane privind rolul animalutelor de companie in viata oamenilor. Pisica este confidentul nostru, au raspuns trei sferturi din cei intrebati. Pe 82% dintre ei pisica ii ajuta sa se calmeze si sa indeparteze stresul. Englezii merg si mai departe: de dragul pisicii lor, 48% ar accepta sa-si schimbe locuinta, iar 60% si-ar repograma vacantele.
Pro comunicare! Cum? Animalele ofera o stare de bine si incurajeaza comunicarea. Stiai ca? un animal stimuleaza in multe moduri relatiile noastre sociale. Daca ai un caine, il plimbi zilnic prin parc. Aici intalnesti alti oameni. Sau te poate aborda o persoana fara catel, atrasa de el.
Amicitie fara interes. Cum? Animalele isi iubesc stapanii dezinteresat. Motiv pentru care sunt de ajutor si celor cu tulburari afective. Stiai ca? in cadrul sedintelor de terapie asistata cu caini, desfasurate de organizatia Vier Pfoten in Romania, psihoterapeutii au observat ca pacientii care sufera de dizabilitati emotionale comunica mai usor cu animalele decat cu oamenii.
Bun la sanatate. Cum? Un animal de casa te ajuta in prevenirea depresiilor, anxietatii si eliminarea stresului. O persoana depresiva se retrage din activitatile care ii fac placere. Dar daca are o pisica de exemplu, e nevoita sa aiba grija de ea. Astfel, aceasta o obliga sa nu se rupa de rutina si de activitatile zilnice.