Prevenirea cearcanelor si pungilor la ochi

Prevenirea cearcanelor si pungilor la ochi

cearcaneE groaznic sa te trezesti dimineata si sa observi in oglinda o pereche de cearcane. Daca cearcanele sau pungile sub ochi apar ocazional, dupa o noapte nedormita sau o zi de stat cu ochii in calculator, nu ne ingrijoram prea tare, pentru ca stim ca a doua zi vom avea din nou un chip luminos si proaspat. Dar cand cearcanele si pungile apar zi de zi, avem motive sa ne alarmam. IAta sfatul Superevei:

De ce apar cearcanele?

Cearcanele sunt de cele mai multe ori o problema de drenaj care apare atunci cand lichidele nu mai sunt evacuate corect in exteriorul organismului. Initial, cearcanele apar dupa o noapte nedormita, dar ulterior ele pot deveni permanente. Cearcanele apar mult mai repede la persoanele care nu au grasime in pometi si pometi bine conturati, pentru ca pielea “se lasa” o data cu inaintarea in varsta, lasand in urma cercul vanat din jurul ochilor.

Dar pungile sub ochi?

Pungile aparute sub ochi sunt tot o problema de drenaj care se produce o data cu inaintarea in varsta. Atat pentru cearcane, cat si pentru pungi, factori favorizanti sunt programul insuficient de odihna sau aportul scazut de lichide. Pungile pot fi si semnul unor afectiuni renale, endocrine sau hepatice. Pungile care apar ca urmare a unei afectiuni interne se recunosc usor. De aceea, un sfat pe care il dau medicii este catre un consult de alta specialitate, in functie de antecedente: urologic, endocrinologic sau de medicina interna.

Tratament

Hidratarea este prima regula pentru tratarea cearcanelor si pungilor care apar ca o problema de drenaj. Trei litri de lichide, zilnic, sunt obligatorii pentru un bun drenaj.

Daca cearcanele si pungile persista, se recomanda o medicatie de sustinere a microcirculatiei, cu drenante si medicamente care favorizeaza microcirculatia, cu vitamine si cu antioxidanti (in cazul cearcanelor).

Pages: 1 2

Leave a Reply