Picioare sanatoase si frumoase

Picioare sanatoase si frumoase

Te astepti la multe de la picioarele tale – stai pe ele, mergi pe ele, iti porti talpile in pantofi. Daca picioarele tale sunt obosite, si tu esti obosita. Daca te dor, nu poti sa dai nici tu randament. Iata un plan de relaxare pentru a avea picioare frumoase si sanatoase, 3 zile pe saptamana.

Relaxeaza si elimina tensiunea.

Stai cu genunchiul drept indoit si cu talpa pe piciorul stang, in asa fel incat sa iti folosesti degetele mari pentru a masa in cercuri mici in jurul osului lateral, de la incheietura gleznei. Maseaza usor, incet, si profund, cand gasesti locul unde se simte tensiunea sau unde se simte bine cand masezi. Fa masaj timp de un minut si repeta si pentru celalalt picior.

Stai pe un scaun cu o mica minge de tenis sau una mica si ferma sub talpa dreapta. Apasa mingea pentru a face miscari incete circulare cu talpa, pentru doua minute, ca masaj relaxant. Repeta si pentru piciorul stang.

Putere si flexibilitate.

Stai pe marginea unui scaun cu talpile goale pe podea. Apasa talpa dreapta pe podea, apoi strange degetele pentru 5 secunde. Apoi intinde usor degetele incordand. Repeta de doua ori si apoi schimba piciorul.

La fel, pe scaun, alt exercitiu este sa tii calcaiele pe podea, dar sa faci miscari circulare cu varfurile, cate 10 pentru fiecare picior.

Stai cu picioarele putin la distanta, egale. Ridica calcaiul piciorului drept, apasand pe pernitele degetelor pe podea. Cand lasi in jos calcaiul drept, ridica-l pe cel stang, si tot asa, timp de un minut. Apoi odihneste-te 30 de secunde si repeta.

Rasfata-ti picioarele.

Macar o data pe luna, programeaza-te la un salon pentru pedichiura.

Leave a Reply