Patru lucruri pe care nu le stii despre actul sexual protejat

Patru lucruri pe care nu le stii despre actul sexual protejat

Poti face sex oricand, cu oricine dar ai mare grija sa te protejezi!  Crezi ca te protejezi de bolile cu transmitere sexuala, lucru tocmai de neglijat, cand vedem amploarea ravagiilor facute de SIDA?

1.Prezervativul nu te scapa de o sarcina nedorita.

Cercetarile arata ca 10%-18 % dintre cuplurile care au folosit prezervative intr-un an s-au confruntat cu aparitia unei sarcini.

2.Cercetarile publicate de Departamentul Medical al Universitaii Texas si de Organizatia Mondiala a Sanatatii releva ca prezervativele nu protejeaza impotriva HIV in 20% dintre cazuri. Din 20 de persoane care au act sexual protejat cu purtatori ai virusului HIV, se vor infecta 1-4 persoane. Unul dintre motivele pentru care prezervativele nu previn transmiterea SIDA este ca prezervativele din latex au mici gauri pe suprafata lor. Sperma este mai mare decat aceste gauri, dar virusul SIDA este de 50 de ori mai mic decat ele si poate trece usor. Ca sa intelegeti cat ii este de usor virusului sa treaca prin aceste gauri, inchipuiti-va cum trece o minge de ping pong printr-un cos de baschet. Usor sau greu?

3. Un studiu din 2006 arata ca prezervativul protejeaza de infectarea HPV adica responsabilul de cancerul de col uterin, in doar 70% dintre cazuri. O femeie din 3 se va infecta cu papilovirus chiar daca partenerul foloseste prezervativ. In Romania, in fiecare an, aproximativ 3500 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin si peste 2000 mor din cauza acestei boli. Statisticile plaseaza Romania pe primul loc in Europa in ceea ce priveste numarul cazurilor de cancer de col uterin.

4. Bolile cu transmitere sexuala se transmit deseori prin contactul direct cu pielea, chiar si atunci cand este folosit prezervativul. Aceasta se intampla deoarece germenii bacterieni si virali care provoaca bolile cu transmitere sexuala (ca papilovirusul uman, chlamidia, herpesul si sifilisul) nu afecteaza doar o parte a corpului, ci pot infecta orice loc din zona genitala atat la barbati cat si la femei.

Leave a Reply