Pantaloni vs. fusta

Pantaloni vs. fusta

Ce faci cu o pereche de jeansi preferati care s-au cam demodat, rupt sau patat? Ii arunci just like that? Nu, ii transformi intr-o fustita mini, super-cool, numai buna pentru vara. Daca ii mai atasezi si niste bretele si o insigna, chiar ca vei rupe gura targului.
Materiale folosite
: jeansi care si-au trait traiul; doi nasturi aurii; papiota de fir lame. Timp de lucru: aproximativ 60 – 75 minute.

La jeansii care urmeaza a fi transormati ( eu as alege o pereche mai scurta) si masoara cat vrei sa tai din ei, de sus si pana la lungimea dorita fustei. Pentru asta te folosesti de o creta de croitorie.

Dupa care iei foarfeca si tai pe linia marcata. Nu te speria daca pare putin stramba taietura, oricum ii faci un tiv. Acum descosi cu grija cusaturile dintre picioare. Ai grija ca in fata sa descosi numai pana la slit. Dupa ce ai descusut, curata resturile de ata.

Apoi, fie ca faci operatiunea direct pe tine, fie ca pui fusta pe o prietena sau pe un manechin, prinde mai intai in bolduri sau insaileaza cele doua parti din fata si in spate, care trebuie suprapuse si unite. Mare atentie la partea de deasupra, unde se suprapune acel “colt” de material – va trebui sa-l prinzi in asa fel incat sa nu formeze cute sau bucle. Cu acul si firul de lame, cosi apoi pe urmele lasate de cusatura originala.
Indoaie o fasie de tiv de 2 ori in afara, pana obtii un soi de tiv mai lat, si prinde-l in parti. Coase cu ceva mai mare atentie partea care ramane la vedere, astfel incat sa nu se vada urat. Poti eventual sa-i atasezi in laterale si cate o gaica din denim care sa mascheze cusatura si sustina tivul mai bine.
Iar ca totul sa fie complet decorezi gaicile cu cate un nasture auriu. Gata fusta!

Leave a Reply