Oglinda sanatatii

Oglinda sanatatii

Stiai ca organismul tau trimite semnale de alarma cand nu-i merge bine? Pentru ca tinem la sanatatea ta, te invatam cum sa le descifrezi. Uneori se intampla sa fii foarte obosita si sa nu intelegi de ce. Unghiile ti se rup, parul si-a pierdut luciul si faci vizite tot mai des la dentist. Corpul tau incearca sa-ti spuna ca ceva nu e in regula. Invata sa-l asculti, sa-l intelegi si sa-i dai ce-ti cere.
Ce spun unghiile? Casante, striate sau incovoiate, fiecare aspect al unghiilor este un indiciu al starii de sanatate. Semnalele transmise din interior pot fi indicii ale unor boli cum ar fi tulburari ale sistemului digestiv, infectii, lipsa de calciu, probleme hormonale sau circulatie periferica proasta. Identifica factorii ce le determina cu ajutorul unui control amanuntit.

Ce spune parul? Nu mai straluceste ca inainte si parca nici nu mai e la fel de des. Poate fi un semnal suprasolicitarii lei cu produse cosmetice, dar in acelasi timp poate sugera si alte tipuri de boli. Cele mai raspandite sunt bolile infectioase, iar apoi urmeaza afectiuni precum leucemia, cancerul sau diabetul. Nu intra in panica! Parul isi mai pierde stralucirea si cand detecteaza lipsa Vitaminei A in organism. Starile emotionale puternice, depresiile si stresul duc si ele la reducerea bogatiei podoabei tale capilare.

Ce spume pielea? Daca te mananca pielea, specialistii iti recomanda sa faci un control la rinichi. Culoarea galbena, stearsa a pielii dezvaluie probleme ale ficatului, dar si anemie. Punctele rosii aparute pe corp sunt un semnal de alarma ce iti arata ca suferi de dereglari hormonale. Acneea este o reactie a ovarelor polichistice si a afectiunilor glandelor. Un alt semn de tulburari renale este transpiratia abundenta cu miros puternic de uree. Lipsa vitaminelor A si E este indicata de pielea care se exfoliaza de pe degetele mainilor si ale picioarelor.

Ce spume gura? Problemele stomatologice pot fi depistate foarte usor daca esti receptiva la mesajele venite din interior. Respiratia urat mirositoare poate fi un indiciu al unei carii, dar in acelasi timp si al unei probleme stomacale. Depunerile de tartru de culoare galbuie pot indica o prima faza a paradontozei. Lipsa acuta de calciu este scoasa in evidenta de dintii sensibili, care se sparg si se cariaza repede.

Leave a Reply