Oamenii de stiinta vor crea anticonceptionalele masculine

Oamenii de stiinta vor crea anticonceptionalele masculine

aOamenii de stiinta au descoperit un nou hormon sexual care ar putea ajuta la crearea de anticonceptionale masculine, potrivit unui studiu realizat de cercetatori.

A fost descoperit un nou hormon sexual, se arata intr-un studiu, iar aceasta substanta naturala ar putea ajuta oamenii de stiinta sa faca anticonceptionale masculine.

GnIH, identificat pentru prima data in urma cu zece ani la pasari, a fost descoperit recent in hipotalamusul oamenilor, informeaza National Geographic.

Hipotalamusul produce hormoni care regleaza printre altele somnul, libidou si temperatura corpului.

Se pare ca acest hormon suprima un altul ce pregateste organismul de sex si reproducere. Astfel, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca vor putea dezvolta anticonceptionale facute cu ajutorul acestui hormon.

George Bentley, bilogist la Universitatea Berkeley din California si co-autor al studiului, spune ca deocamdata este o idee si ca nu stiu foarte multe despre acest hormon. Louis DePaolo, de la Institutul National de Sanatate Reproductiva din SUA, afirma ca este mult prea devreme pentru a se vorbi despre o astfel de pastila.

“Avem multa treaba, dar cred ca faptul ca hormonul e prezent la oameni poate fi util”, a explicat George Bentley,

Acest hormon fusese descoperit la animale, se stia ca exista si la oameni, insa pana acum era un mister total ceea ce reprezinta.

Leave a Reply