Negii faciali pot insemna mai putine riduri si o inima mai sanatoasa?

Negii faciali pot insemna mai putine riduri si o inima mai sanatoasa?

Negii faciali pot insemna mai putine riduri si o inima mai sanatoasa?

Existenta unor negi sau alunite pe fata este de obicei un motiv de jena, dar nu si de acum incolo, spun unii oameni de ştiinţă. O echipa de cercetatori de la King’s College din Londra crede că oamenii cu aluniţe au oase mai dure decat in mod normal, ceea ce ii face mai puţin susceptibili de a dezvolta osteoporoza.

De asemenea, ei par să aibă mai puţine riduri. Alte beneficii suspectate sunt legate de muschii tauter mai sănătosi, cat si ochii şi inima mai sanatoase, spun rapoartele Daily Mail. Descoperirile ar putea duce la fabricarea unei creme care “opreşte” ridurile, facand departe de a pune in practica nevoia percepută pentru preparate injectabile de colagen sau chirurgie plastica.

Aluniţele sunt rezultatul de diviziune rapidă ale celulelor, care produc un pigment închis la nivelul pielii, de obicei în copilărie. Ele încep deseori să dispară de la vârsta de mijloc, dar la unele persoane  continuă să se răspândească.

Într-un studiu pe 1.200 de femei gemene non-identice cu vârste cuprinse între 18 şi 79, echipa a constatat că cele cu mai mult de 100 de alunite erau pe jumătate ca susceptibile de a dezvolta osteoporoza ca şi cele cu mai puţin de 25 de ani.

Oamenii cu o mulţime de aluniţe sunt cunoscuti de a produce celule albe din sânge, cu telomerii neobişnuit de lungi, o parte din ADN care îi permite să reproducă, prevenind deteriorarea sa.

Cu cat sunt mai de demult, cu atat mai mult timp dureaza pana sa se degradeze. Expertul in genetica,  profesorul Tim Spector a declarat pentru Sunday Times că aceleaşi constatări au fost raportate în Brisbane, Australia, şi se aplică în mod egal pentru bărbaţi şi femei.

Leave a Reply