Mutu, dopat din nou?

Mutu, dopat din nou?

aAdrian Mutu, starul Fiorentinei, a fost suspendat pe termen nelimitat in urma unui control anti-doping.

În mod evident, vestea i-a afectat teribil pe şefii Fiorentinei. Din momentul în care a fost făcută publică informaţia, totul s-a derulat pe repede înainte: clubul se delimitează de fotbalistul său într-un comunicat sec: “Nu avem nimic de-a face cu substanţa depistată”, Prandelli cere înlocuitor pentru român, Corvino dă declaraţii în care spune că Fiorentina trebuie să meargă mai departe.

Coincidenţa e mare şi paralela cu Peter Kenyon şi Chelsea firească. Acum şase ani, Mutu se certase cu conducătorul de la Chelsea, la fel cum acum era la cuţite cu Corvino. Nimeni nu pare să creadă însă în teorii ale conspiraţiei. Prejudiciul e imens. Imagine, bani pierduţi.

Fraţii Becali, puşi la punct de Corvino
În ultimele zile, însă, se tatona intens varianta ca Mutu să îşi prelungească înţelegerea cu Fiorentina sau să plece la o altă echipă. Impresarii săi, fraţii Becali, reveniţi în forţă alături de Adrian pentru a-l sprijini în scandalul cu Chelsea, unde fotbalistul însă se judecă pentru plata unor despăgubiri de aproape 20 de milioane de euro, declanşaseră atacurile pentru condiţii cât mai bune pe final de carieră. Răspunsul oficialilor florentini la încercările lui Giovani Becali de a-i mări cota în media italiană a fost ciudat. “Impresarii lui Adrian tocmai au ratat cel mai bun moment să tacă din gură şi să vină la masa negocierilor pentru a discuta”.

Retroactiv, concluzia că italienii ştiau de aceste probleme e logică, mai ales că zilele trecute a scăpat inclusiv informaţia că Mutu s-a certat cu Corvino, omul de încredere al lui Della Vale, patronul echipei.

Asociere: Sibutramina, efecte asemănătoare cocainei
Profesorul Dario D’Ottavio, unul dintre cei mai reputaţi specialişti în antidoping din Italia, face o asociere uluitoare. Explicând efectele pe care le are sibutramina, D’Ottavio compară substanţa incriminată cu drogul pe care l-a folosit atacantul român în perioada “Chelsea 2004”. “Indiscutabil, măreşte eficienţa fizică şi prestaţia sportivă în general. Iar pentru efectele sale euforizante este adesea folosit ca un substitut al cocainei”.

Leave a Reply