Minute amuzante

Minute amuzante

Am face orice ca sa scapam de stres, dar cum, unde, si, mai ales, cand? Ziua e asa de scurta si, de obicei, n-ai nici timp sa respiri. Asta pana acum! Iata cum te poti relaxa in numai zece minute, oriunde te-ai afla.
Dis-de-dimineata.
Imagini pozitive. Cand esti inca in pat, vizualizeaza trei momente placute din ziua ce urmeaza.
Ghemul rulat. Un pic de miscare nu strica niciodata, adu-ti genunchii la piept, prinde-I cu mainile, apoi leagana-te in fata si in spate. Dupa trei minute revino incet la pozitia culcat. Acest exercitiu este benefic pentru coloana.
Masaj arzator. Cand faci baie, pune dusul foarte aproape de ceafa si lasa jetul fierbinte sa-ti maseze muschii. Vei fi pe deplin relaxata si revigorata.

Mai mare. Stai ca si cum ai face flotari, dar cu bratele intinse si fundul ridicat. Inspira timp de 30 de secunde si expira tot timp de 30 de secunde. In timpul acestui exercitiu, poti face si unul de imaginatie si anume sa-ti inchipui ca esti un copac care creste.

In autobuz, metrou…
Cifra hipnotizanta. Numara de 5 ori, 5 lucruri pe care le vezi, cum ar fi o farmacie sau masinile rosii. Apoi de cate 4 ori 4 lucruri si tot asa pana ajungi la zero. Este un exercitiu bun re curatare a mintii.
Elastic. Tine-te cu o mana de bara de plafon si fa semitractiuni, apoi schimba mana. In timp ce schimbi bratele, respira profund.
Eu prima! Gaseste-ti o activitate agreabila: rebus sau sudoku.

La birou
1,2,3! Planifica-ti ziua prin fixarea a trei mari prioritati. Incepe ziua cu sarcina cea mai dezagreabila. In niciun caz nu trebuie sa o lasi la sfarsitul zilei.
Degetul mic. Maseaza-ti mainile cu crema. Iar in acest timo permite-ti sa visezi cu ochii deschisi. Pauza va si si mai agreabila.

Back to basics. Adopta pozitia maimutei. Adica: cu picioarele semiindoite si bratele atarnand in jos, balanseaza-te de pe un picior pe altul, intr-un ritm lent si greoi. Toti muschii se vopr decontracta si te vei relaxa.
Mingea la picior. In timp ce stai pe un scaun, ruleaza o minge de tenis pe toata talpa (in timp ce o calci). Acelasi lucru il faci si pentru celalalt picior.

Leave a Reply