Metode sa adormi usor

Metode sa adormi usor

Tot ce vrei este sa inchizi ochii inainte sa se faca dimineata, dar in schimb esti blocata in pat, inca treaza uitatandu-te cum trece minut cu minut.  Ce te tine asa? Citeste factorii, obiceiurile si comportamentele care te-au determinat sa-ti dereglezi somnul.Iata ajutorul:

Factorul 1 : lumina care iti invadeaza camera

Chiar si lumina argintie din noapte,  se reflecta in monitorul calculatorului tau si te poate tine treaza. Luminile semnaleaza creierului tau sa se opreasca din producerea melatoninei, hormonul care regleaza ciclul adormire-trezire. Solutia: inchideti calculatorul, schimba-ti ceasul digital intr-unul fara display LCD. Fa tot ce trebuie ca sa faci camera ta mai intunecata.

Factorul 2 : Mesele neregulate

Neavand timp programat pentru mic dejun, pranz si cina in fiecare zi, este greu pentru corpul tau sa stie cand sa trimita semnale pentru somn. Asta pentru ca ceasul biologic, care transmite sistemului tau cand trebuie sa dormi si cand trebuie sa te trezesti, se bazeaza pe factorii de mediu, cum ar fi mesele. Daca factorii variaza de la o zi la alta- intr-o seara cinezi la 8, apoi in urmatoarea la 10 si in a treia zi la 6- sistemul tau are probleme in a depista ora cand trebuie sa dormi. Solutia: impune-ti o masa regulata in fiecare zi chiar si in weekend-uri.

Factorul 3 : rutina de infrumutesare

Ai grija la ceea ce iti pui pe fata si pe corpul tau inainte sa stingi lumina. Unele mirosuri, ierburi si arome incurajeaza creierul tau sa stea treaz. Exemplu: menta- exfoliandu-ti fata cu o masca cu extract de menta, sau sa te speli pe dinti cu o pasta de dinti mentolata poate sa te tina treaza. Solutia: pastreaza aromele energizante pentru dimineata, cand ai mai multa nevoie de ele.

Factorul 4 : sa consumi alcool tarziu

Alcoolul este depresiv, si sa bei inainte sa dormi, te poate relaxa suficient incat sa adormi foarte usor. Din pacate aceasta stare de somn nu va dura foarte mult. Alcoolul este metabolizat rapid si odata ce acesta iese din sistem, poate intrerupe somnul. Solutia: bea cu cateva ore inainte sa dormi, ca acesta sa se poata metaboliza complet, si simptomele de retragere sa nu te mai deranjeze.

Leave a Reply