Marea schimbare

Marea schimbare

Este perfect adevarat ca nu te poti inconjura permanent de un scut protector. Iar daca intr-o zi ti-e scris sa iti mearga rau, nici macar farmecele nu te pot apara.

Daca parul se incapataneaza sa arate ca naiba, daca pe varful nasului tocmai ti-a aparut un cos urias, iar motorul refuza sa porneasca- desi prietenul tau ti-a demonstrat ca masina merge perfect – relaxeaza-te. E una dintre acele zile care te pot imbatrani cu 10 ani.

O persoana mai optimista ar respira adanc, s-ar inarma cu fixativ, fond de ten si rabdare, apoi ar chema un taxi. Dar tu, nu! Deja ai inceput sa transpiri, iti blestemi soarta  si lipsa de noroc, te gandesti ca ai spalat in Joia Mare sau ca ai mangaiat pisica neagra a vecinului. Si uite cum cresc sansele sa te imbolnavesti de inima, sa pierzi o promovare mult visata sau sa traiesti mai putin decat persoana optimista.

Statisticile spun ca ea face parte dintr-o categorie speciala: e ferita de accidentele domestice si de raceli in plina vara, are succes si mai mult ca sigur nu va suferi un atac de cord. De ce? Pentru ca stie sa fie fericita. Sigur ca are si ea ghinioane, dar aplica murphysmul si nu le ia prea in serios, bucurandu-se de ziua de azi in asteptarea celei de maine.
Exista intotdeauna o solutie, totul e sa nu te lasi infranta. Optimismul se invata – la fel cum ai invatat sa conduci sau sa te machiezi- prin exercitiu.

Pune-ti biletele de incurajare in cele mai neasteptate locuri, in frigider, pe albumul cu fotografiile fostului prieten, pe suportul de prosoape din baie. incearca legile lui Murphy sau orice te-ar face sa zambesti.

Schimba-ti garderoba. Deschide sifonierul si vei avea surpriza sa constati ca predomina negrul si culorile fara viata. Nu e nevoie sa iti destabilizezi bugetul, cateva accesorii viu colorate pot remedia situatia. Orice schimbare in rutina zilnica te va ajuta sa gandesti altfel, iar acest lucru este absolut esential.

Leave a Reply