Ce-ar fi daca ti-am spune ca poti consuma mancare “rea”, sa ramai sanatoasa si sa iti pastrezi bugetul in regula?Nu toate mancarurile sunt “rele”, dar unele au o reputatie nedreapta.Informandu-ne mai mult despre alimentele nesanatoase, observam ca acestea nu sunt atat de daunatoare ci chiar folositoare, cum ar fi urmatoarele:
Descopera bunatatea interioara a mancarurilor:
Oua delicioase
Este timpul sa dam importanta si oualor.La mai putin de un dolar portia, ouale sunt una dintre putinele mancaruri nutritive care iti asigura un delicios mic dejun sau pranz, chiar si cina.Doua oua consumate pe zi iti asigura nivelul indicat de colesterol.Daca nu-ti place galbenusul, poti sa il inlocuiesti cu cinci albusuri preparate in diferite moduri.
Nuci
Oamenii au tendinta sa stea departe de nuci din cauza continutului mare de grasimi.Totodata trebuie sa va reamintim ca sunt grasimi folositoare si grasimi daunatoare.Nucile le contin pe cele folositoare.Bogate in proteine si fibra, nucile sunt foarte gustoase si extrem de ieftine.Consumate dupa fiecare masa, aceste fructe impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima. Opt nuci pe zi va tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, arata un studiu realizat de cercetatorii americani de la Barcelona’s Hospital Clinico, aparut in publicatia “American College of Cardiology”.
Specialistii citati de BBC News va sfatuiesc sa consumati nuci mai ales dupa o masa bogata in grasimi pentru a atenua efectele negative pe care acestea din urma le au asupra organismului.
Ciocolata
Deoarece ciocolata intra in categoria dulciurilor, multe persoane incearca sa o tina departe.Sa lamurim lucrurile.Ciocolata provine dintr-o planta, ceea ce inseamna ca are cam aceleasi efecte benefice asupra sanatatii ca si legumele.Incarcata cu flavanol (un pigment care actioneaza ca si antioxidant), o bucata de ciocolata poate fi savurata fara regrete.
Nimeni nu poate rezista unei bucati de ciocolata. Nici unor prajituri preparate in casa, cu ciocolata. De ce? Pentru ca ciocolata este o sursa de placere, un afrodiziac, o sursa de energie si de antioxidanti.
Consumata in cantiati mici, beneficiile sunt mai mari decat dezavantajele. In plus, prajiturile preparate in casa, din ingrediente cat mai “curate” sunt mult mai sanatoase, comparativ cu surorile lor gata preparate din cofetarii sau supermarketuri. Recomandate si copiilor si adultilor, prajiturile cu ciocolata sunt mica-mare placere pe care o poti oferi celor dragi. Ia in calcul faptul ca ciocolata este bogata in calorii, 100 de grame avand circa 500 de calorii. Insa, atat de bune!
Cascaval
Cascavalul tinde sa fie un aliment delicios dar interzis.Va vine sa credeti sau nu, grasimea din cascaval este foarte aromata, mai ales in Parmesan si romano .Adaugand mancarurilor un topping de cascaval da o doza buna de protein fara a fi daunator pentru sanatatea ta.Utilizand o ploaie de cascaval ras de exemplu peste diverse feluri de meinuri obtii o extra savoare.
Pastele
Cui nu-i place un bol mare de paste cu sos? Poti manca paste intr-un mod corect fara a considera aceasta o indulgenta. Sunt usor de preparat si ieftine, dar asigura-te ca te uiti dupa paste din cereale bogate in fibre si proteine. Desi caloriile sunt aceleasi in pastele de cereale integrale, fibrele si proteinele sunt in cerealele din grau integrate, deci iti permiti o portie mai mica.