Mai energica!

Mai energica!

Desi e mai greu la inceput, trebuie sa incepi o dieta. Dupa cateva zile te vei simti in forma maxima, vei simti ca POTI. Dieta de detoxifiere este prezenta inca din cele mai vechi timpuri ca metoda de dobandire a starii bune de sanatate.

Program practic de detoxifiere: mic dejun: cereale,lapte, ceai, sucuri naturale. Nu e o gluma! Apa plata cu lamaie chiar functioneaza, nu doar pentru manechine. Bea un pahar in fiecare dimineata cand te trezesti. Pranz: supe de legume, salate de legume, gratar de carne alba. Cina: iaurt, fructe, cereale, supe de legume.

TIP! Mananca fructe ori de cate ori iti este foame. Alimentele proaspete usureaza procesul de toxifiere.

Nu ceda tentatiei de a te atinge de mancare gatita! Mananca incet, mestecand bine. Te vei satura mai repede, iar stomacelul tau va fi scutit de un efort suplimentar.

Fibrele sunt foarte importante pentru dezintoxicarea organismului. Include-le si pe ele in regimul tau.

Nu sari peste micul dejun. Ia mesele pe cat posibil la ore fixe si renunta la gustarea in oras. Si, foarte important, nu manca noaptea.

Spune un “da” hotarat exercitiilor fizice! Vei elimina mult mai usor toxinele.

Cruditatile mentin corpul foarte aproape de “starea lui naturala”. Corpul tau are in compozitia sa peste 60% apa. Legumele si fructele au si ele apa din belsug. Primul lucru care se pierde atunci cand prepari ceva este continutul de apa. Fierberea sau prajirea distrug aproape jumatate din cantitatea de proteine si de vitamine. Important de stiut este ca o dieta bazata pe cruditati iti aduce mai multa energie. Fara sa se mai oboseasca sa aiba grija de “acumularile” tale, corpul tau va dobandi energie pentru a se concentra spre alte directii.

Tip! Simti nevoia ca intre mese sa mai rontai cate ceva? Atunci alege nucile sau alunele. Ambele sunt nutritive si iti ofera un mare aport de energie. Este important coninutul bogat in fibre: 6,5 si 5,5 la 100 de grame de alune si respectiv nuci proaspete.

Leave a Reply