Lucruri ciudate despre barbati

Lucruri ciudate despre barbati

aOpozitiile se atrag. Numai asa se explica faptul ca femeile si barbatii, fiinte atat de diferite, nu pot trai unii fara ceilalti. Daca barbatii spun despre noi ca suntem “niste enigme” , atunci si noi suntem indreptatite sa-i consideram niste “fiinte ciudate”. Iata numai cateva argumente:

Un barbat nu recunoste nici in ruptul capului ca s-a pierdut.

Ar fi ca si cum ar capitula in fata unui dusman invizibil. Asa ca mai degraba ar pierde prima repriza din meciul echipei favorite, decat sa intrebe pe cineva cum se ajunge la stadion. Nu e de mirare ca cel care a inventat sistemul GPS a fost barbat.

Nu toti barbatii sunt daltonisti, dar majoritatea au probleme cu deosebirea culorilor.

Pentru ei, totul se reduce la alb, negru, gri, albastru, rosu, galben si verde. Daca intre rosu, grena si visiniu mai stiu sa faca diferenta (noroc cu echipamentele sportive), in cazul in care le vorbesti despre roz, mov, lila si corai i-ai incuiat cu siguranta.

Desfac orice, nu inchid nimic.

Barbatii sunt experti in deschis sau demontat obiecte. Fie ca este vorba de un uscator de par, de o priza sau de capacul unui borcan, barbatii stiu cu sa le deschida. Cand vine vorba de pus la loc, lucrurile se complica?usa dulapului, capacul de la pasta de dinti, asambalarea aparatelor recent ?reparate?, toate acestea se dovedesc probe de netrecut. Sau sunt prea usoare, asa ca nu se mai ostenesc?!

Stiu tot… sau macar pretind ca stiu.

Stiu ce este o cheie franceza, din ce este compus calculatorul, cum se schimba uleiul la masina si diferenta intre soiurile de vinuri. Iar daca nu stiu, nu se lasa pana nu ghicesc sau nu te conving ca au stiut lucrul ala dintotdeauna.
 
Pentru ei, totul este masurabil si comparabil.
Oricat le-am spune noi ca marimea nu conteaza, ei sunt obsedati de cifre. Si statistici. Si comparatii. Simt o permanenta nevoie de a-si reconfirma superioritatea in fata semenilor.

Piloti buni, copiloti dezastruosi.

Vrem nu vrem, trebuie sa recunostem ca babatii sunt mai priceputi la condus. Exista n exceptii, dar nu am prea vazut barbati care sa se teama de o parcare laterala. Asta nu este, insa, o scuza pentru felul in care se comporta cand merg in dreapta. Fie stau “din intamplare” cu mana pe frana de mana, fie tipa incontinuu ca motorul e prea turat, ca nu am ocolit groapa (care dintre!?) sau ca “te puteai baga de zece ori pana acum!”.

Mai bine morti, decat la cumparaturi.

Majoritatea barbatilor urasc sa mearga la cumparaturi. Cum altfel s-ar explica cardul de barbati care asteapta plictisiti in cafenelele sau pe culoarele mall-urilor? Ei intra in magazine numai in cazuri de forta majora, si atunci cumpara primul lucru pe care le pica ochii. Daca vrei sa te desparti de un tip, ia-l sambata la cumparaturi, baga-l in cabina de proba si cere-i parerea pentru toate cele zece modele de blugi din noua colectie de vara.

Nu se tem de nimic… cu exceptia durerii.

Asta chiar este o enigma. Sunt puternici, sunt curajosi si totusi, o banala raceala ii transforma in niste copii neajutorati. Sa nu mai vorbim de vizita la dentist, de care se vaita trei zile inainte si trei dupa.

Leave a Reply