Long drinks cu gheata

Long drinks cu gheata

De ce sa nu prepari chiar tu niste bauturi savuroase atunci cand dai un party la tine? Iata cateva sugestii interesante care merita incercate si laudele nu se vor lasa asteptate. Enjoy!

Pitu,un rachiu din trestie de zahar fabricat in Brazilia, este baza pentru o serie intreaga de bauturi racoritoare din categoria long drinks. Printre ele se numara si diferite variante de Caipirinha.

Tequila Sunrise

40-50 ml Sierra Tequila
suc de portocale
Riemerschmid Grenadine
cuburi de gheata
Mixing : turnati Tequila si sucul de portocale peste gheata, apoi Grenadina. Pentru efectul de « Sunrise », rasarit de Soare, turnati incet grenadin ape pai, pentru ca aceasta sa ajunga direct pe fundul paharului. Daca in locul cuburilor se foloseste gheata pisata, bautura va fi mai rece.

Pitu Cola

20 ml Pitu
cuburi de gheata din belsug
Cola
o felie de lamaie verde
Mixing : se toarna Pitu peste gheata, apoi se umple paharul cu varf cu Cola. Se adauga felia de lamaie, care se zdrobeste de perete cu o lingurita de cocktail.

Batida de Morango

40 ml de Pitu
20 ml de suc de lamaie
capsuni zdrobite
cuburi de gheata
Mixing : puneti ingredientele intr-un shaker si agitati pana ce mixtura devine cremoasa.

Pitu Blue

40 ml de Pitu
30 ml de Kuyper Blue
Curacao
2-3 cuburi de gheata
o felie de lamaie
Mixing : se pun intai cuburile de gheata, apoi se adauga Pitu si Curacao. Felia de lamaie se foloseste la ornat. Se serveste cu doua paie.

Caipirinha Limao

1 lamaie verde
gheata pisata
60 ml de Pitu
doua lingurite de serbet de lamaie verde
Mixing : se taie lamaia in opt parti care se storc de suc prin zdrobire. Se umple paharul pe jumatate cu gheata si se toarna Pitu-ul. Se adauga deasupra serbetul.

Leave a Reply