Te-ai saturat sa mananci doar preparate traditionale? Vrei sa incerci ceva lejer si gustos? Iti propun un meniu pe baza de legume care demonstreaza ca si mancarurile sanatoase pot fi delicioase.
Supa asiatica de legume
Ingrediente: o jumatate de piept de rata, fierta si taiata felii, 10 g ghimbir, 30 g de germeni de grau, 50 g pastai soia, un morcov, sase buchetele de broccoli, o ceapa mica, un ardei iute taiat rondele, o jumatate de cutie de baby-corn, o frunza de dafin, ulei de masline, cateva fire de patrunjel, coriandru verde, sare, piper.
Mod de preparare: spala legumele cu grija, sa nu le zdrobesti. Taie morcovii julien, iar porumbul si pastaile in doua. Separa buchetelele de broccoli in bucati mici. Ceapa tocata marunt se clateste intr-o lingura de ulei de masline. Adauga un litru de apa calda, morcovul si pastaiele de soia. Lasa sa fiarba totul timp de 15 minute la foc potrivit. La sfarsit adauga restul legumelor, ardeiul iute si ghimbirul curatat si ras fin. Condimenteaza cu piper si sare dupa gust. Serveste supa fierbinte in castroane mici, de inspiratie asiatica. Presara deasupra coriandru si patrunjel, tocate marunt.
Rulouri de vinete cu branza si sos de rosii sicilian.
Ingrediente: o vanata mare, 500 g de branza ricotta, 30 g de capere, 2 rosii mari, 50 g rosii uscate, ulei de masline, 3 catei mari de usturoi, busuioc proaspat, rozmarin, oregano, sare si piper.
Mod de preparare: taie vanata in felii groase de un centimentru. Amesteca branza, rosiile uscate si capera intr-o pasta omogena. Adauga 2 linguri de ulei de masline, sare, piper si putin rozmarin. Pune 2-3 linguri din acest amestec in fiecare felie de vanata si strange totul in rulouri care se asaza intr-o tava. Se lasa la cuptor timp de 20 de minute. Intre timp prepara sosul care va garnisi vinetele: decojeste rosiile proaspete si marunteste-le. Incalzeste intr-un vas 2 linguri de ulei de masline. Clateste usturoiul timp de 3 minute, pana devine auriu. Adauga rosiile proaspete. Condimeteaza cu sare, oregano si piper dupa gust. Serveste rulourile fierbinti. Pune langa ele sosul de rosii. Presara deasupra busuioc proaspat tocat.
Pofta mare!