Iubirile din trecut

Iubirile din trecut

aDin toate iubirile care m-au oprit din drum si m-au rugat la un moment dat sa le mai povestesc cate ceva din stele, cand timpul ma presa si anunta cu batai puternice cat de repede se scurge, din toate am culesc cate ceva.. pe rand una cate una au lasat ceva in adancul sufletului meu si le port la fel de tainic si acum in mine…cu fiecare pas se astern amintiri de mult pictate in acelasi decor resimtit a fi trist desi zambesc de fiecare data..E precum un apus violet, atat de superb pentru orice privirea, dar care in frumusetea sa nu vesteste altceva decat intunericul..

S-au stins…s-au stins zile din timpul pe care l-am pierdut, toate acelea imbaiate cu sentimente si simt pierdut, timp in care minutele zboara pe nesimtite, de o asa mare satisfactie, dar care ne anunta ca nici nu se vor opri, nici nu se vor mai in toarce…Din toate astea as vrea sa stiu cat de mult am adunat…Indeajuns incat sa nu fi ramas la fel..

Sunt mai bogata cu fiecare iubire ce o simt. Persoana trece, dar iubirea ramane aceasi, intacta, puternica, chiar daca alegem sa o recunoastem sau alegem sa o negam. Ne schimba fiecare lucru pe care il iubim cu adevarat..Nu..nu vom mai fi niciodata aceeasi. Devenim mai puternici cu fiecare sentiment creeat, castigat din surasuri sincere si priviri calde incarcate cu afectiune..
Un strain ce pana mai ieri hoinarea doar de strazi departate poate intra in locasul sufletului tau pentru un popas sau pentru o gura de aer, sa se odihneasca, sa petreaca sau sa te bucure pe tine…Si se hotaraste sa ramana..  

Sau il rogi tu sa mai ramana..Uneori sta ceva timp dupa care pleaca, uneori doar pleaca, alteori poate ca nici nu a plecat…Poate se mai tranteste o usa, iar tu ramai doar cu parfumul asternutului, cu chistocul de tigare uitat pe margine de fereastra, cu obiectul mutat de el de la locul lui, cu mizeria de pe bocancii cu are ti-a intrat in casa. Dar dupa ce toate astea se sterg, ramane numai tandretea si imaginea unor ochi blanzi si miile de sarurutari..Atat de trist, incat iti place uneori sa suferi si esti de acord sa faci la fel si pe viitor…

Am pastrat tot, pana la ultimul amanunt..Imagini rasturnate, sunete asurzitoare, miresme imbatatoare. Intuitia si obisnuinta de tine imi dezvaluie si azi urmatorul tau pas, asa ca stiu prea bine ceea ce faci..in schimb mi-ar place sa stiu ce mai simti..cum mai ti-e sufletul..cum mai iubesti. Cine mai ti-e alaturi nu vreau sa stiu…poate imi spui doar daca te saruta la fel ca mine..iar daca o face mai bine, sa ma minti..Sunt tot eu, preschimbata un pic in tine de cand ai plecat, sunt tot eu, dar putin mai buna…Mi-a fost si dor, chiar daca am pumnii inclestati de emotia trepidanta ce imi freamata intregul corp, si chiar daca te-am purtat mereu cu mine..

Nu pot sa ma mai pierd in trecut, am mers inainte de brat cu timpul si toate amintirile ce mi le-ai lasat..Si nu, nu au fost un bagaj greu, iar drumul nu a fost obositor..Nu ma intereseaza prima ta iubire, e dreptul tau sa o ai..In schimb ultima dragoste…Asta da..sunt interesata sa o am..

Leave a Reply