Iti compari viata cu a celorlalte persoane?

Iti compari viata cu a celorlalte persoane?

Cum poti sa-ti faci anul acesta unul din cei mai buni? Surpriza: Tu deja stii raspunsurile.  Iata cateva intrebari si raspunsuri:

Cum imi petrec timpul singura?

Sigur, bazandu-te pe vechiurile obiceiuri (plimbatul cainelui, gradinaritul) este confortabil, satisfacator si iti da un puternic simt al sinelui (alergam cand aveam 18 ani, voi alerga si la 80). Dar daca tu vei merge dupa acelasi principiu, probabil te vei gasi plictisita si neinspirata; ca si cum ai purta aceeasi pereche de pantaloni timp de 30 de ani. In plus, daca iti petreci tot timpul singura citind sau uitandu-te la TV, vei pierde multe alte  lucruri mult mai stimulatoare cum ar fi iesitul in lume. Asa vei descoperi lucruri noi si provocatoare. Cine stie ce te va surprinde.

Acorzi suficienta atentie nevoilor tale corporale?

Asculti cand ti se spune ca muncesti prea mult, ca bei prea mult vin sau ca iti lasi muschii bratelor sa slabeasca precum bratele unei batrane? Imagineaza-ti cate beneficii ai putea avea tratandu-ti corpul ca un nou prieten, care are o gramada de lucruri sa-ti spuna.

Cui ii esti recunoscatoare?

Gandeste-te la profesorul care te-a invatat sa-ti exprimi opiniile, la matusa care te-a sfatuit sa incerci noi lucruri fara frica, la seful care ti-a dat zile libere pentru a-ti rezolva problemele personale. Adu-ti aminte de atentia, incurajarile, sprijunul si grija purtata de ei. Realizand cator oameni ar trebui sa fii recunoscatoare si pentru ce, iti va schimba total viziunea.  Cand iti privesti viata prin lentila abundentei, realizezi ca ai fost cu adevarat binecuvantat. Simtul tau de conexiune cu celelalte persoane te face mai puternic. Te simti chiar fericita.

Daca iti consumi prea multe celule ale creierului comparandu-ti viata ta cu a celorlalti- copiii tai vs. copiii lor, bucataria ta vs. bucataria lor- este timpul sa te eliberezi. Altfel nu inveti decat ce vor ceilalti.

Ai un loc in casa ta sa faci lucrurile pe care le iubesti( pictura, sa practici yoga, sa joci carti cu prietenii)?

Daca nu, de ce nu iti faci loc pentru asta acum?

Leave a Reply