Investitii sanatoase in relatia ta!

Investitii sanatoase in relatia ta!

Si relatiile necesita efort si investitii. Cand incepi o relatie, investesti idealuri, entuziasm, o speranta a unui viitor frumos. Faza este ca in timp, deveniti lenesi si comozi. Lenea nu face bine cuplului, pentru ca nu mai investiti timp si efort ca la inceput. Oamenii cred ca daca totul e bine in relatie, se rezolva de la sine. Daca entuziasmul s-a dus, pasiunea s-a sters si comunicarea este slaba, este greu ca un cuplu sa reziste. Asa ca iata ce sa investesti in relatia ta.

Sinceritate. Poate ca adevarul nu este mereu placut, dar este mult mai bine ca partenerul tau sa stie ce gandesti si ce simti, decat sa tii totul in tine si sa astepti ca el sa iti ghiceasca gandurile. Trebuie si tu sa fii deschisa la ce crede el si sa asculti adevarul. Asa ca investeste sinceritate in relatia ta in fiecare zi si fii deschisa fata de el si de tine.

Respect. Amandoi sunteti dedicati unul altuia si va iubiti mai mult decat oricand. Fara respect, totusi, dragostea se pierde. Respectul este ceva natural intr-o relatie, pentru ca atunci cand va iubiti e greu sa nu va respectati. Asta este valabil mai ales la inceput, dar in timp, e nevoie de ingrijiri. In timp ce relatia se dezvolta, voi doi petreceti mai mult timp impreuna, experimentati diferite lucruri si invatati unele lucruri unul despre celalalt. Desi dragostea va leaga, aveti gandiri si tabieturi diferite, interes si rutine diferite. Asa ca poate nu sunteti mereu de acord cu ce face celalalt si cum se descurca si in ce crede, dar trebuie sa acceptati si sa respectati cine este partenerul vostru. Daca nu va respectati reciproc, nu va respectati pe voi insiva, facand relatia stresanta si dureroasa.

Expresiile dragostei. In relatiile de lunga durata, dovezile sau exprimarea dragostei nu mai este „la moda”. Asta pentru ca oamenii devin prea increzatori. Stiu ca partenerul ii iubeste si invers si asta este sigur. Desi sa stii ca el te iubeste si tu il iubesti pe el este minunat si puternic, nu inseamna ca relatia este fericita. Oamenii trebuie sa stie ca sunt iubiti si apreciati. Arata-i celui de langa tine ca e special, du-l intr-un loc care ii place mult, scrie ceva dragut pe o felicitare, iesiti la o cina romantica. Ai sa vezi ce bine va face!

Libertatea. Genul de libertate in care amandoi continuati sa fiti si fiinte separate, independente. Un cuplu e una, dar libertatea fiecaruia este alta. Trebuie ca fiecare sa isi urmeze si idealurile, si visele, si cariera, si ideile. Sa cresteti si impreuna, si separat. Fiecare are lumea lui si impreuna formati un univers. Controlul asupra unei persoane este exagerat, nu este corect, ci egoist. Investiti libertate si veti deveni si mai apropiati!

Leave a Reply