Cum facem puloverele să dureze mai mult timp

Fie că trăiești la București sau la Oslo, puloverele sunt o piesă de vestimentație pe care trebuie să o ai tot timpul în garderobă. Iar dacă stai într-un climat temperat cum e în România, cu siguranță ai mai multe tipuri de pulovere în șifonier. Problema cu acestea este însă, că uzează foarte repede. Și în timp ce țesătura nu se rupe, dar începe să arate uzată, să le lărgească și să facă scame. Există însă câteva trucuri pentru a face puloverele să dureze mai mult timp.

 pulover

În primul rând, ar trebui să evitați să le spălați prea des. Este adevărat că este o perioadă de o lună, două în fiecare iarnă în care e musai să purtăm pulovere, însă suprauzarea lor se poate ocoli cu ușurință dacă aveți mai multe în șifonier și le purtați prin rotație.

De asemenea, atunci când le spălați e bine să le întoarceți pe dos, să le spălați la un ciclu pentru haine sensibile și să folosiți detergent adecvat. Cel mai bine ar fi dacă le-ați spăla de mână și apoi stoarce la mașină, pentru că știu că asta este o problemă adevărată. Puteți să le lăsați seara la înmuiat și apoi dimineața să le frecați puțin în zonele problematice (la gât și sub braț). Dacă nu sunt foarte murdare și pătate este îndeajuns să le lăsați în apă călduță cu detergent. Aceasta va înlătura mirosurile neplăcute și va îndepărta urmele de detergent. Apoi clătitul și storsul puteți să îl lăsați în seama mașinii de spălat.

Un aspect la care trebuie să aveți grijă dacă vreți să vă protejați puloverele este detergentul și balsamul de rufe. În general detergentul cu prea multă sodă strică țesătura. Este bine să investiți într-un detergent pentru piele sensibilă, care va avea un conținut scăzut de sodă. Dacă vreți să evitați cititul etichetelor în magazin, puteți opta atunci pentru un detergent lichid pentru haine groase.

 intretinere pulover

În ceea ce privește balsamul de rufe, va trebui să căutați unul care într-adevăr face hainele mai pufoase. Desigur, dacă nu tocmai ați plecat de acasă de la mama dumneavoastră, deja aveți o marcă preferată de balsam de rufe. Căutați să vedeți dacă acel brand are și balsam pentru haine groase sau pentru haine delicate. Acela este perfect pentru prietenele dumneavoastră care vă țin cald.

Dacă puloverul este pătat dar doriți să îl mai purtați, nu îl pe tot în detergent pentru pete sau mai rău, în clor. În primul rând ar fi bine să încercați să scoateți pata cu apă minerală. Dacă se încăpățânează apelați la artileria grea și frecați doar pata cu detergentul respectiv. Apoi spălați întregul pulover.

Pentru scame, puteți să încercați să le smulgeți cu scotch, să le tăiați cu o foarfece sau să cumpărați un aparat special pentru a le îndepărta.  Aceste aparate lasă puloverele, în spciel cele care se scămoșează frecvent ca noi.

O consecință destul de frecventă a spălării frecvente a puloverelor este pierderea culorilor vibrante. Dacă puneți puțină sare în cuva de haine atunci când le spălați puteți împiedica acest proces. Dar mai important este să folosiți detergentul adecvat pentru culoarea rufelor pe care le spălați.

Leave a Reply