Intoarce spatele durerii

Intoarce spatele durerii

Durerile de spate sunt o problema cu care se confrunta cel putin o data in viata. Fiind atat de intalnite, e firesc sa devina subiect de “legenda”.

Nici nu ai idee cate se spun despre durerile de spate, ca ar fi de la tocuri sau ca, daca suferi de asa ceva din tinerete, sigur o sa ajungi o pensionara tintuita la pat, ori ca se mostenesc. Unele sunt adevarate, aletele nu.

Spatele drept! Coloana spinarii nu ceva delicat si nici nu poate fi afectata prea usor. Nu degeaba exista expresia “individ fara coloana vertebrala”. Faptul ca o ai, inseamna. La propriu, ca ea iti sustine capul, membrele, intreaga greutate corporala, chiar daca aceasta nu este in limite normale. Cu alte cuvinte, e o structura puternica, flexibila si rezistenta, invelita si sustinuta de muschi, tendoane, ligamente.. ea poate fi antrenata  sa fie si mai flexibila sau mai puternica prin sport.

5 trucuri sa eviti durerea de spate

1. fa miscare- de preferinta in fiecare zi. Sporturi recomanadate: mersul pe jos, ciclismul, inotul.

2. controleaza-ti sanatatea: vizitele regulate la medic, facute o data pe an, sunt cele mai bune prilejuri sa discuti si despre durerile de spate pe care le ai ocazional.

3. slabeste. Daca ai greutatea peste cea recomandata, fii constienta ca iti suprasoliciti scheletul, in special coloana, bazinul si genunchii.

4. o postura corecta. De obicei, iti controlezi postura cand stai in picioare. Incearca sa o faci si cand stai asezata, deoarece si in aceasta pozitite coloana este “sub tensiune”.

5. dormi bine. O saltea buna trebuie sa-ti permita sa mentii si in somn, curburile fiziologice ale coloanei. Cele mai rele sunt saltelelemoi, cu arcuri.

Spatele si tocurile. E ok sa porti pantofi cu tocuri si flip-flops ocazional. Daca faci din asta un obicei, asteapta-te ca intr-o zi sa te doara spatele, iar durerea sa se tansforme o suferinta cronica.

Leave a Reply