Help, examenele bat la usa!

Help, examenele bat la usa!

Incerci sa te lupti zi de zi cu monstrul care este stresul, insa momentele in care tezele sau examenele apar la orizont, deja ai uitat de toate sfaturile de bun-simt si frica te domina. Cand simti ca nu mai stii nici macar cum te cheama de stres reciteste urmatoarele tipsuri!

1. Planifica! Nu te apuca de invatat haotic, pentru ca nu e metoda prea eficienta. Structureaza-ti materia pe bucati de parcurs. Cand iti vei indeplini norma zilnica, vei multumita si mai relaxata. Daca lasi totul pe ultima suta de metri, sigur nu vei face fata, nici fizic, nici psihic.

2. Nu neglija alimentatia sanatoasa si somnul. Cat de important e sa dormi, mai ales in perioadele de suprasolicitare, cum sunt cele cu examene, nu mai e nevoie sa-ti amintesc. Chiar daca esti o tipa care invata bine noaptea, cel mai bine ar fi sa adormi inainte de 22- 24 seara, pentru ca atunci corpul se reface cel mai bine. Nu uita nici sa mananci! Ai nevoie de un surplus de energie in aceasta perioada, pe care ti-o ofera carbohidratii ( cereale, cartofi etc), dar nu ocoli nici fructele, legumele sau carnea. Ideea e sa te hranesti cat mai variat pentru a asigura corpului tau toate vitaminele si mineralele de care are nevoie.

3. Nu uita de prieteni. Cea mai buna metoda de a-ti incarca bateriile in perioadele de stres e sa faci lucruri care iti plac. Fie ca te vezi cu prietenele, fie ca te plimbi cu iubitul sau ca te uiti la un film, perioadele de chillout sunt la fel de importante ca si cele de lucru intens. Nici miscarea nu trebuie uitata. Alege orice forma de sport, pentru ca te ba ajuta. Nu te negliza, nu te inchide in camera cu nasul in carti sa te epuizezi.

Leave a Reply