Floricele vesele

Floricele vesele

Ne-am propus sa inveselim vara aceasta cu o noua pereche de cercei – atat de dragalasi si de happy, incat nu au cum sa nu te cucereasca pe loc. Nu-ti trebuie cine stie ce indemanare, iar materialele sunt usor de procurat. La treaba,deci!

Ai nevoie de: doi nasturi cu doua gaurele, doua toarte de cercei, sarma (5-7 lei/ bobina) pe care o poti cumpara de la magazinele de specialitate, dar poti folosi orice fel de sarma in ton cu tortita, si o mapa de plastic. Timp de lucru: circa 15-25 de minute.

1. Dintr-o coala de hartie desenezi si decupezi doua sabloane de floricele: unul mai mare, iar celalalt mai mic. Copiaza de cate doua ori aceste modele pe mapa colorata. Foloseste un marker cu varf subtire.

2. Decupeaza apoi modelele, taind in interiorul urmei lasate de marker. Sau poti taia si in exteriorul acesteia, dar obtii astfel o floare cu contur negru. Pentru mai mult efect, incearca sa faci petalele cat mai dantelate. Nu taia in unghiuri ascutite pentru ca risti ca cercelul sa te zgarie, sa se agate in par.

3. Gaureste cu un ac gros, pentru lana, fiecare floricica chiar in mijloc. Ca sa eviti asimetriile, pune floricica mica peste cea mare si marcheaza ferm loul unde vei gauri.

4. Taie o bucata de sarma de aproximativ 15 cm. Pliaz-o in doua si intodu, chiar la mijloc, tortita cercelului. Apoi, cu atentie, rasuceste cele doua capete, obtinand un efect de snur. Fa aceasta operatiune pana cand impletitura ajunge la dimensiunea dorita (de la toarta pana la mijlocul florii).

5. Introdu cele 5 capete atat prin floarea cea mare, cat si prin cea mica, si apoi, separat, fiecare bucata de sarma pe o gaura a nasturelui. Indoaie sarma la 90 de grade chiar in punctul in care a intrat in floricica.

6. Cu ajutorul unui patent subtire, unduleaza cele doua capete de sarma in modele variate. Apoi nu mai trebuie decat sa presezi sarma cu degetul, pana cand se lipeste de nasturasi si capata aspect de floare.

Leave a Reply