Fii motivata

Fii motivata

Ti se intampla uneori ca, fie din cauza excesului de munca, fie din cauza pauzelor prea lungi sa iti pierzi concentrarea, motivatia si cheful de orice. Motivatia este abilitatea de a-ti canaliza energia in scopul atingerii scopurilor propuse.

Don’t worry! Be motivated!

Faptul ca nu te poti abtine sa te gandesti la problemele care pot surveni, la lucrurile pe care ai uitat sa le faci, la chestiile pe care poate le vei face gresit nu poate decat sa te dezavantajeze. Grijile excesive iti seaca energia, te impiedica sa vezi lucrurile clar si iti produc o senzatie de neliniste, disperare si neputinta. Daca mi se strica masina? Daca nu iau postul? Daca ma inseala? Retorismele de acest gen te submineaza mai mult decat crezi. Incearca sa te relaxezi si sa nu te mai uiti la partea goala a paharului. In schimb iti este permis sa faci proiectii optimiste! Cum se zice in popor :“sari calul”. Fa-o in gluma si vei vedea ca veselia pe care astfel de vise imposibile ti-o va produce te va face sa te simti mai puternica.

Trecutul? Lasa-l acolo.

Daca ai avut experiente neplacute, ai ratat sau ti-au esuat unele proiecte, nu ramane blocata in stadiul acela. Iti vei contamina si viata de acum, iar sansele de reusita se vor reduce destul de mult. In popor se zice ca trebuie sa intorci pagina. Eu zic ca e mai bine uneori sa o rupi, sa te desprinzi total de tot ceea ce ar putea sa iti faca rau.

Scapa de blocajele emotionale.

Cel mai adesea ne blocam din cauza viitorului, pe care nu-l putem nici calcula, nici prevedea. Nu am reusit nici pana acum sa-mi explic de unde teama asta de necunoscut. Necunoscutul este o provocare si provocarile trebuie asteptate cu interes, poate chiar cu sufletul la gura, nu cu teama. Daca stii sa-ti pastrezi sangele rece, nimic nu te poate da peste cap.

Leave a Reply