Feng Shui Traditional- Calcularea trigramei personale

Feng Shui Traditional- Calcularea trigramei personale

aIn acest articol vom invata modul în care se calculeaza trigrama personala sau Ming Gua a fiecarei persoane.

Care sunt trigramele?

Sa ni le reamintim impreuna: Kan (apa), Li (focul), Zhen (tunetul), Dui (mlastina sau lacul), Kun (pamantul), Gen (muntele), Xun (vantul), Qian (cerul).

Fiecarei trigrame ii este asociat un numar din patratul magic Luo Shu.

Qian – cerul – reprezinta tatal, sotul, presedintele sau regele, directia nord-vest, metalul si culorile asociate acestuia (auriu, argintiu, alb), capul si plamanii, precum si numarul 6. Qian este format doar din linii yang si este o forta yang pura.

Zhen – tunetul
– este asociat fiului cel mare, estului, lemnului si culorii verde, picioarelor si numarului 3.

Kan – apa – reprezinta fiul mijlociu sau un barbat adult, nordul, apa si culorie negru si albastru, urechile, sangele si rinichii si numarul 1.

Gen – muntele – este asociat urmatoarelor: mezinului, nord-estului, pamantului si culorilor maro si galben, mainilor si picioarelor si numarului 8.

Kun – pamantul – reprezinta mama, sotia, bunica sau o femeie varstnica, sud-vestul, pamantulsi culorile aferente, abodmenul si stomacul, numarul 2. Kun, fiind format in intregime din linii, yin, este o forta yin pura.

Xun – vantul
– este asociat fiicei celei mai mari, sud-estului, lemnului si culorii verde, coapselor si partii inferioare a spatelui, numarului 4.

Li – focul – reprezinta fiica mijlocie sau o femeie de varsta mijlocie, sudul, focul si culorile rosu, portocaliu, roz, violet, ochii si inima, numarul 9.
Trigramei Kan ii corespunde numarul 1, lui Kun numarul 2, lui Zhen – 3, lui Xun – 4, lui Qian – 6, lui Dui – 7, lui Gen – 8, iar lui Li – 9. Nu exista nici o trigrama corespunzatoare cifrei 5; la calculul final pentru trigrama personala cifra 5 se va inlocui cu cifra 8 pentru femei si cu 2 pentru barbati.

Inteleptii chinezi au clasificat toate lucrurile din univers ca fiind guvernate de energiile uneia dintre cele opt trigrame. Am vazut în articolul despre trigrame care sunt cateva dintre corespondentele intre acestea si punctele cardinale, culori, numere, etc. Fiecare om are de asemenea o trigrama personala determinata de anul nasterii si de sex.

De indata ce veti afla care este trigrama dvs. personala, veti putea calcula dinspre care dintre cele patru puncte cardinale primiti energii pozitive, precum si dinspre care patru puncte primiti energii nefavorabile. Astfel veti sti, de exemplu, spre ce directie sa orientati capul patului sau spre ce punct cardinal este bine sa fie indreptat biroul ca sa aveti succes la serviciu.

Cum se calculeaza Ming Gua?

Exista formule diferite pentru femei si barbati.

Femeile vor folosi urmatoarele calcule pentru determinarea trigramei personale:

1. Adunati cifrele din care este format anul nasterii. De exemplu, pentru o femeie nascuta în anul 1961, vom avea:

1 + 9 + 6 + 1 = 17

2. Adunati din nou cifrele rezultate, pana ajungeti la un numar format dintr-o singura cifra:

1 + 7 = 8

3. Adaugati 4 la cifra obtinuta mai sus:

8 + 4 = 12

4. Numarul rezultat este cel al trigramei personale. Daca numarul care rezulta este format din doua cifre, trebuie sa le adunati din nou si sa obtineti o singura cifra (amintiti-va ca exista doar opt trigrame, deci ne trebuie o cifra, nu un numar format din doua cifre):

1 + 2 = 3

Folosind corespondentele dintre trigrame si numerele din Luo Shu (aratate mai sus), o femeie nascuta în anul 1961 va avea trigrama Zhen (3).

Nota: daca cifra finala este 5, femeile o vor inlocui cu cifra 8.

Pentru barbati, formula este diferita. De exemplu, pentru un barbat nascut în anul 1954, vom efectua urmatoarele calcule:

1. Adunati cifrele din care este format anul nasterii.

1 + 9 + 5 + 4 = 19

2. Adunati din nou cifrele rezultate, p`n[ ajungeti la un numar format dintr-o singura cifra:

1 + 9 = 10; 1 + 0 = 1

3. Scadeti cifra rezultata din numarul 11. Daca rezultatul este un numar cu doua cifre, adunati cifrele pana obtineti un numar format dintr-o singura cifra:

11 – 1 = 10; 1 + 0 = 1

4. Numarul rezultat este cel al trigramei personale.

Folosind corespondentele dintre trigrame si numerele din Luo Shu (aratate mai sus), barbatul nascut în anul 1954 va avea trigrama Kan (1).

Nota: daca cifra finala este 5, barbatii o vor inlocui cu cifra 2.

Atentie! Daca v-ati nascut intre 1 ianuarie si 2 februarie, folositi anul anterior nasterii pentru a va calcula trigrama personala. Daca v-ati nascut pe 3, 4 sau 5 februarie (considerate prima zi a anului, în functie de an), trebuie sa consultati un calendar chinezesc pentru a va stabili anul nasterii în functie de acesta.

Leave a Reply