Fa curatenie!

Fa curatenie!

In casa ta, folosesti zilnic o sumedenie de obiecte, pe care uiti insa ca ar trebui sa le arunci, odata si odata. Uite cand e cazul sa le spui |la revedere”.
Plapuma, salteaua dar si perdeaua?

Praful care se gaseste in aer, mai ales in orasele mari, contine acarieni (organisme mici, uneori microscopice din clasa arahnidelor), pe care ajungem sa-i inspiram. In casele noastre, acarienii “salasluiesc” in plapumele groase de lana, in mochete, saltele si perdelele care nu sunt spalate prea des. Cat despre mitul curteniei de primavara sau de toamna, ei bine, nu e inspirat! Ele trebuie spalate cat se poate de des, lunar, iar saltelele, desi sunt incomod de mutat, trebuie curatate, la fel, o data pe luna. O igiena necorespunzatoare determina afectiuni respiratorii.

Buretele si laveta de bucatarie. Se schimba macar o data pe saptamana. Buretele si laveta de bucatarie sunt medii ideale pentru dezvoltarea bacteriilor (imbina umezeala provenita de la aburi sau chiuveta cu resturile de mancare), iar folosirea haotica le poate transforma in surse de raspandire a bacteriilor. Este indicat, sa ai separat un burete pentru pahare, unul pentru oale si unul pentru chiuveta.

Periuta de dinti. Periuta uzata, cu perii raniti sau cu pozitia modificata, curata ineficient dantura si in plus, e o sursa “ bogata” de bacterii. De aceea, este indicat sa o schimbi imediat dupa ce ai suferit de o raceala sau de o infectie. Desi, in medie, periuta de dinti este schimbata doar o data la 8 luni, tu nu trebuie sa astepti atata timp. Doua saptamani, cel mult o luna de folosire sunt suficiente. O periuta imbibata cu apa si cu resturi alimentare gazduieste multe bacterii.

Ochelarii de vedere. Medicii oftalmologi sunt de parere ca este necesar un control lunar pentru ca in cele mai multe cazuri, dioptriile in crestere nu sunt o problema de care iti dai seama de la bun inceput. Slabirea muschilor oculari se produce trepatat si nu este observata imediat, ci doar dupa ce se manifesta primele semne: dureri de cap sau dificultati la citire.

Newer Post

Leave a Reply