Eticheta obliga

Eticheta obliga

Piesa foarte practica, dar cu efect uluitor, manusa poate fi pata de culoare a oricarei tinute. Afla-i traseul in moda si cateva tipsuri.Desi azi sunt considerate de multi ca fiind doar un mijloc de a pastra caldura mainilor in anotimpul rece, putini stiu ca manusile continua sa fie o piesa cu o puternica simbolistica.

Intre practic si laic. Povestea acestei piese vestimentare incepe in perioada preistorica, cand era purtata de oamenii cavernelor pentru a-si proteja palmele. Manusile isi intra cu adevarat in drepturi odata cu purtarea lor de catre vechii episcopi la oficierea slujbelor religioase. Poate de aceea Sir Walter Scott spunea ca ele reprezinta „o emblema a credintei”. In plus, manusile erau un reper de statut social, primele modele existand in doua stiluri: cu trei sau cinci degete. Cele trei degete erau folosite doar de cate clasa muncitoare si niciodata de catre femei. Standardele etichetei sociale referitoare la manusi dispar la terminarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, odata cu perfectionarea tehnologiilor de fabricatie, si asimilarea lor ca piesa omniprezenta in garderoba de zi cu zi.

Distinctie regala. Manusile au fost mereu asociate cu eleganta si inalta clasa, fiind purtate la cele mai diverse ocazii, de la nunti la inmormantari. Secole de-a randul, pentru persoanele distinse ale societatii si pentru regalitate, era considerat absolut esential sa poarte in permanenta manusile, chiar si cand faceau baie sau in momentul inmormantarii lor. Cea care le transforma intr-o adevarata isterie nationala este Imparateasa Josephine, care raspandeste aceasta moda in intreaga Europa si in Statele Unite.

Asul din maneca oricarei fashioniste. Desi in acest sezon tendintele vestimentare migreaza, cu cateva exceptii desigur, spre o abordare „prudenta” prin prezenta liniilor curate, bine definite si a unei cromatici neutre, accesoriile sunt modul ideal de a puncta o tinuta si de a o scoate din anonimat. Indiferent de lungimea lor (maxi sau mini), alege sa porti manusi „statement”, cu detalii inedite precum broderii, pene sau aplicatii pretioase. Iti recomandam culorile cele mai puternice si multa atitudinea.

Leave a Reply