Esti o prietena adevarata?

Esti o prietena adevarata?

Cum putem sa ne ajutam prietenii care au plecat intr-o directie gresita si simtim ca acolo se pierd pe ei insisi sau chiar isi pun in pericol siguranta.

Nu te lasa pacalita de aparente. Niste cercei pusi in mod special sau un machiaj mai strident decat al celorlalti, niste haine mai altfel nu sunt chiar atat de importante cum ai crede. Nu pica in capcana de a pune o eticheta, luandu-te dupa aceste aparente. Dincolo de ele, de cele mai multe ori, respectivul este tot un copil speriat de viata, dar poate ca neaga acest lucru- si o face, probabil, intr-un mod mai agresiv. Si nici macar agresivitatea nu il reperinta, deoarece e doar modul in care a invatat sa se apere.

Nu judeca. Accepta faptul ca oamenii pot fi altfel decat tine, fara ca asta sa insemne ca e mai bine sau mai rau. Este poate una din marile incercari ale intelepciunii si, daca reusesti sa o treci, vei deveni tu insati o persoana mai libera. Indiferent daca tu crezi ca e bine sa nu te tatuezi, de exemplu, accepta faptul ca cel de langa tine poate vedea altfel. Oricum, nu il vei putea ajuta sa caute alte modalitati de a se exprima, spunandu-i ca nu iti place de el. Daca vrei sa ajuti un om, foloseste-te mai bine de puterea exemplului.

Incearca sa intelegi, fara sa incerci sa fii ca el. Oamenii au obiceiul de a respinge  ceea ce nu inteleg. Incearca sa nu te numeri printre ei. Mai ales daca e vorba de o persoana pe care o cunosti, un prieten care era altfel cu putin timp inainte. Cu totii vrem sa fi speciali, fara a pierde legatura cu ceilalti. Ajutandu-l pe cel de langa voi sa se integreze si sa se simte bine, il ajutati sa fie special fara a-l indeparta de lume.

Leave a Reply