Esecurile femeilor in cariera

Esecurile femeilor in cariera

office girlAtunci cand vine vorba de esecurile superevelor intr-o cariera de manager, toata lumea da vina pe sexism si pe prejudecatile de ordin social care functioneaza adesea in atribuirea unui post. Cu toate acestea, societatea, cu ierarhiile ei nescrise, nu este intotdeauna singurul vinovat, atunci cand o supereva esueaza pe plan profesional.

Recent, un consilier in probleme de cariera, Lois Frankel, autor al unei carti devenite celebre in domeniu (Nice Girls Don’t Get the Corner Office) a identificat peste 100 de lucruri care contribuie la ruinarea unei cariere de manager si pe care femeile le fac inconstient. Iata cateva dintre cele mai des intalnite motive care stau in calea implinirii profesionale a femeilor.

1. Femeile fac sondaje inainte de a lua decizii

Este o greseala tipica, mai ales in cazul femeilor tinere. Se pare ca sexul slab are intotdeauna nevoie de confirmare pentru a lua o decizie. Necesitatea de a-i consulta pe ceilalti in orice problema se poate transforma intr-o expresie a nesigurantei de sine.

2. Femeilor le place sa fie placute de toata lumea

A te face placut la serviciu este un aspect spre care asipra deopotriva femeile si barbatii. O cariera, mai ales una de manager, nu poate fi insa construita exclusiv in jurul dorintei de a te face placut. Cheia succesului este sa gasesti un echilibru intre a te face placuta si a-ti vedea de treaba, in coltul tau.

3. Femeile nu vad serviciul ca pe un camp de batalie

Desi difera de la o companie la alta, regulile exista in orice sistem in care functioneaza o relatie manageriala. Pentru a avea succes intr-o companie, trebuie sa ii intelegi mecanismul si sa vezi cine e cel mai bun. Pentru a ajunge in varf, trebuie sa „furi” modele si sa ti le insusesti. Iar pentru asta iti trebuie putina imaginatie.

4. Femeile nu acorda sufiecienta atentie vestimentatiei

Pages: 1 2

Leave a Reply