Drumuri inchise in Romania- 8 februarie 2010

Drumuri inchise in Romania- 8 februarie 2010

aMeteorologii au prelungit avertizarea de cod portocaliu pana luni seara la ora 20:00.

11:00 Un poliţist din comuna Poieni-judetul Teleorman a ajutat o gravida sa nasca, indrumat telefonic de medici, intrucat nicio ambulanta nu putea ajunge la caz din cauza zapezii, a declarat subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.

10:15 Porturile Midia si Constanta Sud sunt inchise din cauza vantului puternic, a anuntat, luni, Capitania Constanta.

Manevrele navelor au fost suspendate inca de duminica in porturile Midia si Constanta Sud – fluvial din cauza viscolului, vantul ajungand la viteze de peste 70 de kilometri la ora.

10:00 Peste 3.000 de lucratori ai Ministerului Administratiei si Internelor au intervenit in ultimele 24 de ore pentru combaterea efectelor produse de fenomenele meteo periculoase, cele mai afectate judete in ce priveste circulatia rutiera sunt Teleorman, Olt, Giurgiu, Buzau si Ialomita.

In urma caderilor abundente de zapada si a vantului puternic, au fost inchise autostrada A1 – integral si A2 – pe segmentul de drum Bucuresti-Drajna, precum si 25 de drumuri nationale din judetele Arges, Braila, Botosani, Buzau, Galati, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Tulcea, Prahova, Calarasi, Teleorman si Vrancea.

08:55 Aproximativ 250 de persoane sunt blocate, de circa 12 ore, pe DN 3, in zona Lehliu, din cauza viscolului, multi dintre soferi plangandu-se ca nu au primit niciun ajutor de la autoritati si ca in tot acest timp au stat blocati in masini asteptand ca drumul sa fie deszapezit.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Mihai Ionescu, a declarat ca aproximativ 180 de autoturisme sunt blocate pe DN 3, pe portiunea cuprinsa intre localitatile Ileana, Tamadau, Plevna, Dor Marunt si Vlad Tepes.

07:50 Duminica seara, tone de zapada au acoperit asfaltul pe autostrada Bucuresti-Pitesti, iar prin troiene sute de masini au ramas intepenite. In batalia cu viscolul, infrangerea a fost clara cand autoritatile au hotarat sa inchida Autostrada Bucuresti-Pitesti. Soferii si-au cautat scaparea pe Drumul National 7.

Cum Autostrada Soarelui se pierdea si ea sub zapada chiar la iesirea din Capitala, cei care au plecat duminica seara catre Constanta au ales vechiul traseu.

Zapada care a cazut in cantitati uriase a izolat mai multe localitati de pe soseaua Ramnicu Sarat – Braila. Mii de oameni s-au trezit prizonieri in propriile case. Cei care aveau probleme urgente de rezolvat au fost nevoiti sa porneasca pe jos prin nameti. S-au expus unor riscuri enorme – spun autoritatile. Puteau oricand sa cada in zapada, iar salvatorii nu aveau cum sa ajunga la ei.

Pe drumul european 85, intre Buzau si Urziceni, circulatia a ramas inchisa toata noaptea.

Sub acelasi asediu al iernii a fost si Vrancea, unde 4 drumuri judetene sunt in continuare inchise. De asemenea, in Ialomita, nu se circula pe drumurile nationale Slobozia – Urziceni si Urziceni – Ciorani.

In acelasi judet, un autocar cu 40 de elevi si 6 profesori a ramas blocat cateva ore pe DN 1D. Dupa ce au fost scosi dintre nameti, pasagerii au innoptat la un hotel din Urziceni.

Iarna a sters duminica noapte de pe harta si judetul Dambovita. Zeci de drumuri abia daca se mai ghiceau sub zapada care a impins masinile in santuri, ca pe niste sanii.

Viscolul n-a luat in seama nici sirenele ambulantelor ori girofarurile politiei, iar sub furia lui zapada stergea aproape pe loc si urmele lasate de utilajele de deszapezire.

Soferii care s-au incumetat sa plece la drum au ajuns prizonierii viscolului, care le-a inchis cu troiene toate caile.

Leave a Reply