Despre viata ta sexuala- o spovedanie necesara

Despre viata ta sexuala- o spovedanie necesara

Daca te nelinisteste ideea ca trebuie sa comentezi cu cineva strain naravurile tale intime, consoleaza-te; nu esti singura. Sigur ca pare pnibil sa marturisesti medicului detalii, dar e mult mai util si prudent pentru tine.

Orice informatie poate conduce la examinarea minutioasa  a anumitor zone, cum ar fi cavitatea bucala, daca practici sex oral. Se pot depista astfel iritatii sau microleziuni care te fac vulnerabila la infectii si se pot preleva probe pentru teste specifice, in cazul suspiciunii unei contaminari cu o MTS (maladie cu transmitere sexuala). Necazul e ca memoria femeilor devine confuza in privinta evenimentelor petrecute cu mai mult de un an in urma. In ajunul vizitei programate, ar fi bine sa faci lista micilor tale nazbatii sexuale- cu cine si cum ti-ai facut de cap. Rememorarea acelor momente fierbinti iti poate fi de mare ajutor.

Ce nu trebuie in nici un caz sa se intample (cele cinci lucruri pe care nici un doctor ginecolog nu are voie sa le faca) : sa emita judecati asupra vietii tale sexuale, cum ar fi sa te ironizeze daca ai mai multi parteneri; sa faca niste comentarii deplasate (“ai sani frumosi”); sa te atinga intr-o maniera sugestiv-erotica; sa discute diagnosticul sau trecutul tau personal pe hol sau acolo unde pot auzi si alte persoane; sa goneasca asistenta din cabinet, desi tu ai cerut sa  fie prezenta.

Evita orice surpriza
Desi medicul poate da unda verde pentru sexul oral, absolut nimic nu trebuie introdus in vagin cu 24 de ore inainte de examinare. Dusurile intravaginale si cremele antimicotice pot masca simptomele unor infectii sau unele scurgeri pe care doctorul nu le poate depista; jucarioarele sexuale sau degetele curios exploratoare pot sa desprinda celulele atipice, care, in mod normal, sunt semnalul de alarma pe o proba Papanicolau.

Leave a Reply