De unde stim ca e dragoste?

De unde stim ca e dragoste?

Uneori, ne atasam usor de perosana cu care iesim. Nu ne putem lua gandul de la ea/el, chiar si dupa multe ore petrecute in compania sa. Cadem in dileme in legatura cu sentimentele noastre.  Apoi ne punem intrebarea: ne-am indragostit de acea persoana?

Dragostea este un lucru minunat fara indoiala. Dar e ceva despre care trebuie sa fim siguri, pana la urma pierdem nopti si nopti adanciti in ganduri si confunzii.  Din pacate, determinarea veridicitatii dragostei, nu este intotdeauna usoara.

Cum putem fi siguri ca cealalata persoana, nu este doar obiectul gandurilor noastre, ci si obiectul inimii  la fel de bine? Uite niste semne care te-ar putea ajuta sa recunosti daca esti indragostit:

1 Nici nu incepe bine ziua si deja te gandesti la el/ea: ce face, la ce se gandeste, cum ai putea sa o faci sa zambeasca,  daca ti se intampla ceva dragut, ai vrea sa imparti acel moment cu ea/el ; sa faci din orice moment un triumf.  Chiar si un simplu moment ca cel cand te uiti la televizor este valoros. Orice minut, moment petrecut impreuna conteaza.

Te gandesti mai putin la tine. Te gandesti mai mult la binele celeilalte persoane decat la binele tau. Scopul fericirii tale , este sa fie el/ea fericit/a. Tu nu-i ceri la randu-i  sa faca sacrificii, faci asta doar pentru a-i demonstra dragostea ta.

3 Incepi sa te gandesti cum ar fi o vesnicie alaturi de acea persoana, iar gandul acesta nu te inspaimanta ci te incanta.

4 Chiar sunt alte persoane mai atractive sau frumoase, tu alegi sa fii cu acea persoana. Indiferent de ce se intampla esti decis/a pe deplin si incontestabil sa fii doar cu ea/el.

5 Exista pasiune si dupa 6 luni? Daca sunteti impreuna, nu v-ati plictisit nici dupa atat timp, focul inca arde pentru ca il tineti aprins, este  un indicator clar ca exista dragoste.

6 Dorinta de a va intelege reciproc la orice gen de argumente. Continuati sa comunicati deschis, fara sa va judecati. Va recunoasteti  greselile si neajunsurile. De exemplu: nu conteaza cat de gras este, sau cat sforaie cand doarme, tu o /il iubesti asa cum e. De asemenea esti sincer cu acea persoana.

Older Post

Leave a Reply