Cum tratezi bătăturile de pe picioare

O bătătură pe picior este o mică umflătură umplută cu lichid care se formează în stratul superior al piciorului. Este de obicei cauzată de frecare sau frecare repetată într-o zonă.

Acest lucru se poate întâmpla după mersul pe jos pe distanțe lungi, alergând, efectuând mișcări repetitive în timpul exercițiilor fizice sau purtând pantofi vechi sau prost fixați. Bășica se formează mai ușor pe un picior umed în comparație cu piciorul uscat.

Alte cauze posibile includ expunerea la temperaturi extreme, expunerea chimică, arsuri solare, reacții alergice la iritante și pielea fiind zdrobită, ciupită sau stresată agresiv. Un număr de afecțiuni cum ar fi varicela, herpesul, impetigo și diabetul pot provaoca, de asemenea, bătături pe picioare.

În funcție de cauză și locație, se poate forma bășica pe picior în diferite dimensiuni. Alte simptome frecvente includ pielea roșie și delicată, durerea, umflarea și inflamația. Este posibil să aveți și dificultăți de mers.

bătăturile pentru picioare sunt dureroase, precum și enervante. Cele mai multe se vindecă singure și nu au nevoie de tratament medical. Cu toate acestea, puteți diminua disconfortul și accelerați procesul de vindecare folosind câteva remedii simple, naturale de la domiciliu.

Iată 3 remedii de bază pentru bătăturile de pe picioare.

1. Aloe Vera

Aloe vera este un vindecător natural și, prin urmare, foarte eficient în tratarea bătăturilor . Are proprietăți antiinflamatorii care ajută la reducerea roșiei și umflăturilor. De asemenea, menține pielea hidratată, astfel că se vindecă mai repede. În plus, reduce riscul de infecție.

2. Oțet de cidru de mere

Oțetul de cidru de mere este, de asemenea, un remediu foarte eficient pentru bătături datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatorii. Poate ajuta la prevenirea infecțiilor și reduce durerea și inflamația.

3. Ceai verde

Ceaiul verde are compuși antiinflamatori care pot ajuta la reducerea durerii și umflăturilor asociate cu bătături. În plus, are mai multe vitamine și antioxidanți care vor ajuta bătăturile să se vindece rapid.