Cum stai cu norocul?

Cum stai cu norocul?

Se spune ca norocul este pentru cei care cred in el. Inainte, se spunea ca zeii ii rasplateau pe muritorii care le aduceau ofrande. Oricum ar fi, noroc impersonal sau gratie unor fiinte superioare, atitudinea ta joaca un rol considerabil.

Norocul se tine scai de tine

De cand te stii ai fost norocoasa. Inca de cand erai mica orice necaz era urmat de o bucurie. De-a lungul timpului ai invatat ca grijile nu isi au rostul, si o atitudine increzatoare te ajuta sa te descurci in orice imprejurare, oricat de dificila. Cand vrei ceva te gandesti la lucrul respectiv, plina de speranta, stiind ca cineva acolo sus te iubeste. Marea diferenta fata de restul muncitorilor este ca tu stii sa iti atragi norocul printr-o atitudine increzatoare si plina de recunostinta.

Scepticism: “Noroc? Hmm!”

Tu crezi ca in viata totul se obtine cu efort, si daca vrei ceva trebuie sa actionezi. Nu sa astepti sa-ti pice din cer. Nu joci la loto si nu participi la concursuri, si despre cei care isi pierd timpul cu aceste lucruri iti spui ca au ramas ca niste copii care cred in Mos Craciun. Ca sa prinzi o sansa trebuie sa fii omul potrivit la momentul potrivit, si asta depinde de tine. Daca faci o greseala te grabesti sa o repari, intrebandu-te intotdeauna ce ai de invatat din situatia respectiva, ca sa nu o repeti in viitor.

Norocul fuge de tine

Tu crezi foarte tare in noroc, doar ca in norocul altora. De cand te stii, cand ti-ai dorit ceva, de fiecare data altcineva a obtinut lucrul respectiv. Cand erai mica, prietena ta a avut o papusa mai frumoasa, si altcineva era favoritul invatatoarei. Oricate eforturi faceai nu obtineai ce credeai ca meriti. De obicei te intrebi ce ai facut ca sa meriti tot acest ghinion. Esti predispusa sa prinzi de picior ocaziile de a pierde si sa le ratezi cu gratie pe cele castigatoare. E greu sa ne schimbam credintele insa merita sa te gandesti serios: poate nu norocul fuge de tine, ci tu fugi de el.

Leave a Reply