Cum scapi rapid de varice?

Cum scapi rapid de varice?

Varicele sunt inestetice si dau senzatia de picioare grele si umflat. Cei care se confrunta cu aceasta problema pot opta acum pentru interventii ce nu necesita internare sau anestezie. Noile terapii pentru deranjantele dilatatii venoase de la nivelul picioarelor ofera rezultate vizibile si recuperare rapida.

Dilatatii ale venelor supericiale de la  nivelul membrelor inferioare, varicele au aspectul unor cordoane umflate si dure sub piele, de culoare albastrui. Ele sunt cauzate de alterarile tesutului conjunctiv din peretii venosi si mai ales alterarile valvelor venoase. Acestea sunt situate pe peretii interni ai venelor si functioneaza ca niste supape. In conditii normale, se inchid etans, opunand rezistenta in calea intoarcerii sangelui in picioare. Defectele lor fac ca sangele sa se acumuleze in timp si sa se “balteasca” in ramificatiile venoase.

Cu timpul apar simptome suparatoare, ca durerea, senzatia de greutate in picioare, umflarea gambelor si chiar modificari ale pielii, cum ar fi roseata, inflamatia, mergand pana la ulcerul varicos.

Tratamente fara bistriu

Metodele moderne de terapie a bolii varicoase nu necesita interventie chirurgicala si nici anestezie. Tratamentul dureaza intre 15 minute si o ora, in functie de extensia bolii. Dupa interventie, bolnavul poate pleca singur pe picioarele lui si isi poate relua rapid activitatea. De mentionat este ca interventia nu lasa semne. Una din aceste metode este scleroterapia ghidata ultrasonografic. Ea consta in injectarea unui lichid in vena varicoasa, cu ajutorul unui ac special. Acesta are efect cicatrizant asupra peretilor venosi, care se lipesc. Vena dilatata se inchide, iar sangele este preluat de vasele vecine.

Interventia este monitorizata cu ajutorul ecografului, pentru a determina exact zona de traseu unde trebuie introdusa substanta. Cu ajutorul acestei monitorizari se poate interveni si pe vene situate mai profund. Pacientul resimte in timpul interventiei doar niste intepaturi. El isi poate relua activitatea in aceeasi zi.

Leave a Reply