Cum sa treci peste o despartire?

Cum sa treci peste o despartire?

Ce te faci cand prietenul tau, cu sau fara explicatii, te paraseste din senin? Simti ca-ti cade cerul in cap? Ca ti se sfasie inima in doua? Ca te doare cum nu te-a durut nimic niciodata? Si ca nu stii ce ai sa faci de acum incolo?
Iata o solutie: durerea de inimioara nu trece de la o zi la alta, asta-i cert. Insa se poate ameliora pe zi ce trece daca stii cum. Retetele care functioneaza cel mai bine in asemenea cazuri sunt distragerea atentiei de la problema: iesitul cu prietenii, urmaritul serialelor preferate – orice care sa te impiedice sa te gandesti la el. Iata si cativa pasi concreti de prim ajutor pentru fetele parasite.

Pasul 1 – depasirea socului. Tocmai ti-a spus ca totul s-a terminat intre voi. Trebuie sa recunoastem ca este o adevarata veste –soc, din care nu ai cum sa-ti revii decat greu. Dar trebuie sa-ti revii! Si asta cat se poate de repede. Pentru ca orice gand ca ai putea sa-l convingi sa se razgandeasca sau ca v-ati putea impaca este pierdere de vreme. O vreme care doare.

Pasul  2 –incheierea capitolului. Nimic din ce aminteste de el nu trebuie sa se mai afle in apropierea ta. Aduna toate pozele, scrisorile de dragoste, amintirile legate de el si depoziteaza-le intr-o cutie, sub pat, sterge-i numarul de mobil din telefon, ocoleste locurile si mediile in care ar putea sa apara si el etc. Stiu ca nu e usor, dar va trebui sa le faci pe toate- pas cu pas e cea mai buna metoda.

Pasul 3 – feel good! Noteaza pe o foate toate lucrurile care nu ti-au placut la el niciodata: ca avea cosuri sau ca nu era politicos, sau ca avea ticuri verbale. Imbraca hainele care stii ca nu ii placeau lui, schimba-ti coafura, oraganizeaza o petrecere “de divort”, la care sa inviti si cativa tipi draguti.

Pasul 4 – ai reusit sa depasesti faza cea mai grea si ai inceput sa te uiti dupa baieti. Insa ti-e teama sa incepi o noua relatie, de teama sa nu fii din nou ranita. Nu te ingrijora, e normal asa. In curand vei fi pregatita si pentru o noua idila.

Leave a Reply