Cum să scapi de roșeața cauzată de coșuri cu aceste 5 remedii

Cum să scapi de roșeața cauzată de coșuri cu aceste 5 remedii

Cei mai mulți adolescenți au acnee sau cosuri la un moment dat. Unii dintre factorii care contribuie includ modificări hormonale în organism, o dietă nesănătoasă, îngrijire necorespunzătoare a pielii, utilizarea de produse cosmetice dure și transpirații excesive.

Deși cosurile sunt o parte a vieții pentru mulți, umflarea și roșeața pe care le aduc pot face problema chiar mai rea. Roșeața cosurilor indică o reacție la bacterii, inflamație și iritarea pielii.

Cum ar fi prevenirea cosurilor sau combaterea acneei, reducerea roșeaței și a iritării cauzate de coșuri este ușoară prin unele remedii simple.

1. Comprese reci

Utilizarea unei comprese reci este una dintre cele mai bune modalități de a reduce roșeața coșului. Temperatura rece ajută la contracția vaselor de sânge sub piele.

2. Pasta de dinți albă

Un alt ingredient ușor disponibil, care poate ajuta la reducerea roșeței este pasta de dinți albă.

3. Aspirina

Aspirina conține acid salicilic, care poate reduce roșeața și inflamația cauzată de spargerea acneei sau cosurilor. Acidul salicilic oferă efecte antiinflamatorii prin suprimarea unei enzime responsabile de inflamație.

4. Pungă de ceai

Ceaiul conține o cantitate bună de tanin care ajută la reducerea umflăturilor și, prin urmare, este benefică în reducerea roșeței cauzate de cosuri.

5. Castraveți

Castravetele este un agent antiinflamator cunoscut, care ajută la reducerea inflamației și umflăturilor. Natura sa astringentă funcționează prin restrângerea vaselor de sânge din piele, diminuând roșeața.