Celulita este atât de frecventă la femei (aproape 9 din 10) pe care medicii o consideră un fenomen fiziologic perfect normal. Pe măsură ce pielea se întinde, ia aspectul unei coji de portocala. Celulita este cauzată de schimbările în structura țesutului adipos (adică rezervele de grăsime) situate sub piele. Aceste umflături “inestetice” sunt adesea situate pe fese și spatele coapselor. Gradul de celulită variază în rândul indivizilor și depinde de numeroși factori, inclusiv ereditatea, stilul de viață sedentar, circulația necorespunzătoare, nutriția necorespunzătoare și excesul de greutate.
Deși nu există o soluție magică pentru a scăpa de celulită, câteva lucruri simple vă pot ajuta să reduceți aspectul acesteia. Iată cele mai bune sfaturi:
Nu este un secret: sportul este esențial dacă doriți să împiedicați celulita. Activitatea fizică regulată – cel puțin 30 de minute pe zi – vă va ajuta să trăiți un stil de viață mai sănătos și mai echilibrat. Vă recomandăm să alegeți un sport de anduranță care să vă împingă corpul pentru a extrage din rezervele sale de energie și pentru a elimina celulele adipoase. Pentru a stimula circulația în picioare, încercați o bicicletă, mers pe jos pe o banda de alergare (înclinată) sau jogging.
Apa este o armă formidabilă în războiul împotriva celulitei. De ce? Pentru că ajută organismul să elimine toxinele, să elimine țesuturile și să rețină retenția apei. Ar trebui să încercați să beți 1,5 până la 2 litri de apă în fiecare zi. Pentru a schimba lucrurile, încercați ceai verde care este perfect pentru a preveni absorbția de grăsimi și arde calorii.
Limitați sau eliminați complet zahărul prelucrat, mesele preparate și produsele denumite “ușoare” pentru a vă stabiliza greutatea și pentru a limita aspectul celulitei. În schimb, optați pentru produse proaspete, sezoniere pline de vitamine și minerale. Fructe (portocale, mere, fructe de padure etc.), legume proaspete (telina, dovlecei, morcovi, broccoli etc.), fasolea si lintea (de exemplu, fasole, linte, mazăre) trebuie să facă parte din noul regim alimentar. Alegeți opțiunile cât mai mult posibil pentru a obține cele mai multe dintre ele și echilibrați nevoile dvs. nutriționale. De asemenea, ar trebui să consumați proteine complete, cum ar fi carnea (curcan, pui), pește, fructe de mare și ouă.