Cum sa eviti ingrasarea parului cu aceste trucuri esentiale

Cum sa eviti ingrasarea parului cu aceste trucuri esentiale

Ne simtim dezamagiti cand parul se murdareste atat de repede, asa ca simtim nevoia sa-l spalam mai des. Dar acest lucru poate actiona impotriva noastra: foliculii sunt stimulati activ si a doua zi parul nostru pare a fi necurat din nou.

Va oferim cateva idei minunate pentru a va ajuta sa va treziti cu un par curat si superb!

Utilizati apa fiarta sau regenerata

Apa obisnuita de la robinet poate fi prea dura, afectand stilul parului. Spalati parul fie in apa fiarta sau regenerata, si va fi in continuare curat a doua zi. Temperatura trebuie sa fie de aproximativ 38 ° С.

Nu folositi produse de ingrijire in mod excesiv

Produsele nutritive pentru parul subtire si fragil il pot face mai greu si mai murdar daca sunt folosite incorect. Acordati atentie masurilor pentru a evita acest lucru: uleiurile de par ar trebui folosite de cateva ori pe saptamana, in timp ce spray-urile si serurile pot fi utilizate in cantitati mici, daca este necesar.

Periati parul mai rar – si folositi un pieptene

Atunci cand periem prea des parul sau il atingem tot timpul, foliculii lucreaza mai activ. Ca rezultat, parul se murdareste mai repede. Incercati sa va spalati parul mai rar si folositi un pieptene in loc de o perie obisnuita. Incercati sa evitati atingerea scalpului cu pieptenele sau cu peria.

Utilizati sampon fara SLS

Șampoanele care contin SLS s-au dovedit a fi sigure pentru oameni, dar daca tot credeti ca va usuca pielea si parul se murdareste prea repede, puteti utiliza versiuni fara SLS. Astfel de produse sunt mai putin spumoase, dar ele functioneaza bine pentru indepartarea murdariei din par. Trebuie doar sa le folositi in mod corespunzator.

Coborati temperatura

Un uscator, o placa de par sau un ondulator pot fi, de asemenea, motivul pentru parul necurat. Temperaturile ridicate fac ca glandele de ulei sa produca mai multe secretii pentru protectia pielii. 150 ° С-180 ° С este temperatura perfecta pentru styling.

Peeling pe pielea capului

Peelingul ajuta la eliminarea celulelor moarte si murdariei incapatanate. De asemenea, intareste foliculii si stimuleaza cresterea parului. Puteti utiliza scrub de casa cu ingrediente adecvate.

Schimbati mai des fata de perna

Fetele de perna absorb uleiurile pe care le folositi pentru par si piele. Acest lucru le face un motiv bun pentru reproducerea bacteriilor maligne, facandu-va parul necurat. Perna de dormit ar trebui schimbata cel putin o data pe saptamana.