Cum reactionezi atunci cand chimia lipseste intr-o intalnire

Cum reactionezi atunci cand chimia lipseste intr-o intalnire

Cu toții am avut parte de întâlniri bune, dar și de întâlniri care nu au mers așa cum ne-am fi așteptat. Mai devreme mai degrabă decât mai târziu, am constatat cu regret faptul că lipsește chimia dintre noi și că suntem convinse de faptul că nu ar mai trebui să existe o întâlnire viitoare. Cum ne comportăm în funcție de această descoperire, dar mai ales, cum reușim să-i comunicăm acest lucru partenerului, preferabil fără să-i rănim sentimentele între timp? Sunt întrebări pe care ni le-am adresat mai mult decât o dată și în fața cărora am meditat îndelung, gândindu-ne la cea mai bună modalitate prin care putem ieși cu fruntea sus de la o întâlnire atunci când chimia dintre noi și partener a lipsit. Ei bine, poți să-ți odihnești grijile acum, căci ți-am pregătit câteva indicații numai bune de urmat!

cum-reactionezi-cand-lipseste-chimia

  1. Admite în sinea ta faptul că întâlnirea nu decurge așa de prost pe cât te-ai fi așteptat și că încă mai poți face ceva pentru a o salva și a te bucura de acele momente. Chiar dacă tu îți dai seama că acel je ne sais quoi vă lipsește, asta nu presupune faptul că trebuie să pui punct întâlnirii. Din moment ce ești acolo, ai putea să profiți și să te relaxezi, să încerci să cunoști și cealaltă persoană, căci se poate dovedi interesant și amuzant. Discutați despre lucruri precum pasiuni și hobby-uri, planuri de viitor sau aspirații profesionale ori personale, căci astfel de subiecte destind, de obicei, atmosfera tensionată. Important este să-ți păstrezi doza de politețe și respect față de celălalt până la capăt.
  2. Transformă întâlnirea într-o plimbare plăcută prin parc, astfel încât să nu te simți incomod asupra faptului că trebuie să-l privești în ochi și să nu știi ce să îi mai spui. Îi poți lansa chiar tu invitația, într-o manieră prietenoasă. Cu siguranță vei începe să te simți și tu mai bine de îndată ce veți face puțină mișcare.
  3. Adresează-i întrebări ciudate. Nu e nevoie să discutați despre unul sau despre celălalt dacă simți că nu-ți dorești să afli prea multe despre el, ci poți veni cu idei incitante de întrebări pe care să i le adresezi, astfel încât să-i afli părerile sau preferințele, să-i dai ocazia să-ți împărtășească din propriile sale credințe sau gânduri mai năstrușnice.
  4. Dacă te interesează să descoperi modul său de a gândi, îi poți propune o dezbatere pe o anumită temă. Întreabă-l ce părere are despre niște evenimente recente care s-au petrecut în oraș sau despre o temă abstractă, care pe tine pe fascinează sau macină. N-ai de unde ști ce turnură interesantă pot lua lucrurile în această direcție.
  5. La final, păstrează-ți calmul și politețea și spune-i – fără a lăsa loc de interpretări – că nu simți că este cazul să mai existe și o altă întâlnire. Vorbește-i clar și sincer despre faptul că nu împărtășești aceleași convingeri sau interese ca ale sale și că nu crezi că ești persoana indicată pentru el. Asigură-l că timpul petrecut cu el a fost grozav și că te-ai simțit bine, căci contează să-l faci să rămână cu o impresie pozitivă asupra situației.

Leave a Reply