Cum ne amintim ce am visat

Cum ne amintim ce am visat

Lumea misterioasa si fascinanta a viselor a exercitat intotdeauna o atractie puternica asupra oamenilor, poate si pentru ca in spatele ei intuim o alta realitate decat cea la care avem acces sau o portita spre inconstientul nostru.

Nu e de mirare ca, din cele mai vechi timpuri, s-a incercat si s-a practicat interpretarea viselor (oniromantie), acestea fiind luate foarte in serios, deoarece erau considerate mesaje din lumea de dincolo menite sa te ajute, sa te indrume pe lumea aceasta.

Cu totii visam, insa de cele mai multe ori, din cauza stresului zilnic, si a grabei cu care sarim din pat dimineata, uitam ce am visat.

De aceea, un prim exercitiu- foarte util in interpretarea viselor – este sa tinem pe noptiera un carnetel in care sa notam toate detaliile legate de vis pe care ni le amintim fix in momentul trezirii. Atunci inca se mai patreaza cat de cat vie amintirea visului.

Apoi, pentru interpretare, trebuie sa tinem cont de faptul ca nu toate visele au relevanta sau sunt prevestitoare de ceva. Pentru o analiza cat de cat serioasa a lor trebuie sa eliminam elementele legate de viata cotidiana. Adica daca tocmai te-ai stresat la metrou, noaptea este foarte posibil sa visezi ceva pe tema aceasta; la fel, daca ti-e sete si visezi o apa, nu e cazul sa insisti cu interpretatul, cauza aparitiei apei este oricum evidenta.

Revenind la notatul viselor, acest lucru e util si pentru ca unele vise se repeta destul de des, iar ele sunt cele a caror interpretare chiar conteaza. E bine sa-ti notezi elementele de baza din vis si sa urmaresti daca apar unele noi data viitoare sau daca au disparut altele, vechi. Depinde si cum dormi- daca dormi profund, e posibil nu sa-ti amintesti ceea ce visezi deloc.

Leave a Reply